Marxem que Espanya vol dormir

Tres mesos després de l'1 d'octubre, aquell dia que ens havia d'obrir les portes a la llibertat, estem més presos que mai. Presos per un estat que no ha estat capaç, i que tampoc ha volgut, fer net després de 40 anys de repressió i obscurantisme. Això no ens hauria de sorprendre, ha estat des de fa segles la manera de fer d'una societat espanyola on la picaresca, la repulsa al progrés i el señorito han estat el pal de paller. Quan la gent vota i se sotmet a un poder corrupte és perquè el seu anhel és poder ser ells també algun dia corruptes i burlescs. Els espanyols estan totalment encegats per un odi induït expressament contra una part d'ells mateixos, fins al punt de considerar aquesta part com un enemic extern a combatre perquè els amenaça de mort. Mentrestant, el poble desvia la mirada dels robatoris impunes i a cara destapada que els fan aquests mateixos que els inciten a l'odi i l'exaltació. Mira l'ocell i piula fort mentre jo et buido les butxaques.
Un país amb un govern que ha robat milions i milions a la gent, una dinastia monàrquica que no aporta absolutament res al poble i que engreixa les seves butxaques sense cap tipus de control i sota el beneplàcit i somriures de la gent. Tot consentit, aplaudit, venerat i feliços! 

Però venen una colla de vàndals catalans que els volen desmuntar el xiriguito. Per què només són els catalans els que ja en tenen prou? I la resta? Per què no es revolten? Per què no hi ha partits republicans i trencadors de debò a les Espanyes? On és el fictici esperit del 15M? Enlloc. Tot era fum.
Espanya no ha estat mai un país de revolucions. No n'hi ha hagut cap que hagi produït un gran canvi. Mentre a Europa les revoltes canviaven la societat, a Espanya se seguia amb inquisicions, absolutismes monàrquics o dictadures. I el poble, adormit. Els canvis sempre han vingut de fora i remugant. Però quan s'han insinuat des de dins, una part important d'aquesta mateixa societat ja se n'ha encarregat d'emmudir-ho i avortar-ho, ja sigui en forma de cop d'estat o de guerres. La societat espanyola mai ha apostat per canvis importants que portessin beneficis socials ni pròspers, només ha apostat per donar el poder a lladres, cacics, mentiders i fatxendes. Perquè és una societat que té com a somni arribar a aquest estatus.  

I dins d'aquesta societat hi trobem gent que prefereix veure com s'enfonsa i, si pot, posar-li el peu a sobre, a una part del seu mateix poble, per odi, enveja, desconeixement, manipulació... que no pas començar a revolta al seu costat contra els que els roben i els maltracten. Per tot això, és comprensible que no vulguem viure amb ells, perquè volem tirar endavant, volem fer net i ells no ens deixen. És el moment de tallar els vincles perquè, malgrat intentar unir-nos cap a la llibertat, només ens han lligat encara més fort a les barres que ens van escanyat sense vergonya.

Comentaris

M. Roser ha dit…
Tens molta raó...A Espanya hi ha un gobern que ha promugut aquest odi de "el a por ellos" o "dejadnos actuar", perquè no ha volgut fer res per solucionar els problemes. Amb una mica de bona voluntat no hauríem arribat on som, com dius tu, més presos que mai i són molts els qué posen la bota perquè no poguem aixecar el cap...
I ara què? Dificil resposta per una pregunta que ens fem molts!!!
Boncap de setmana, Núria,
XeXu ha dit…
A mi m'és igual que em robin, però que em robin els meus, eh! Si em volen robar uns altres m'enfado i no respiro. Em costa de creure que s'accepti socialment aquesta mena de governs absoluts i corruptes perwuè la societat aspiri a ser com ells, encara que en part deu ser aixi. El que sembla segur és que hi ha molta manipulació i un discurs únic que has d'acabar comprant per força, quin remei et queda? I si els catalans som el dimoni, totes les teles i els diaris ho diuen, deu ser veritat. Un govern estatal que ens combat té el suport de la població, dóna vots. D'això se'n diu propaganda, i se sap perfectament que funciona.
Núria ha dit…
Fixeu-vos què estar fent Espanya aquests dies, on fins i tot el TC es passa la Constitució pel forro. Quin acudit, no? El màxim òrgan que ha de defensar la Constitució, la vulnera. Doncs ja més indicis de dictadura i que a Espanya ja li està bé... molt trist tot plegat.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.