El major exponent de l'estupidesa humana

Fa unes setmanes, algú terrorista es va carregar part del jaciment de nius d'ous de dinosaure que hi ha a Coll de Nargó. D'aquelles coses que no entren dins de la meva petita ment... Destrossar per destrossar. Podria tenir alguna explicació el fet de voler robar alguna cosa per treure'n un benefici però això no duu enlloc. I he parlat de terroristes perquè les conseqüències dels actes són les mateixes que les destrosses que fa l'Estat Islàmic a l'Irak i altres països. Fer desaparèixer restes que porten molts anys a la Terra, les de l'Irak des del segle IX abans de Crist. Les de Nargó, 70 milions d'anys.
Quan va passar això a Coll de Nargó estaven a punt de reobrir el museu, la Dinosfera, totalment renovat. Paga la pena anar a veure'l, el museu i el jaciment on encara hi ha restes per visitar. Des del Museu de Ciències Naturals de Barcelona em van demanar si podia escriure un article sobre tot el succeït i, de pas, sobre la nova Dinosfera. Doncs aquí teniu l'enllaç:


Què motiva a alguns arribar a aquests àctes de ràbia i destrucció? Incultura, bogeria, maldat...? Fets com aquests, totalment irreverssibles, demostren fins on arriba l'estupidesa humana.

Comentaris

XeXu ha dit…
Més que terrorisme jo m'inclino més per la hipòtesi de l'estupidesa. S'ha de ser estúpid per destruir patrimoni cultural i natural de la humanitat. Els dos casos que cites són prou flagrants, però com vaig comentar en un altre blog fa unes setmanes, hi ha molta més destrucció de patrimoni de la que sembla o de la que transcendeix, les institucions es carreguen molta història en nom de l'urbanisme, per exemple, i ningú diu res. N'hem de ser conscients. Tapar unes termes romanes perquè ja en tens unes, i fotre'ls ciment a sobre perquè ningú ho sàpiga a mi em sembla prou greu. Ah, i això dels ous de dinosaure just abans de reobrir el museu sona a que té alguna mena de relació, algun interès, no?
Núria ha dit…
Certament, no a tothom li agrada el tema de les excavacions i la Dinosfera. Cosa dels pobles... No és el primer cop que hi ha sabotatges però tampoc tinc clar que aquest cop sigui el cas. El que sí és cert és que qui ho va o van fer, sabien perfectament què feien i què destruïen, no és una simple bretolada. Com va dir un dia una peridista de TV3: Coll de Nargó, un poble on tothom ho sap tot però ningú diu res.
Bruixeta ha dit…
No té ni punt de comparació amb el que expliques però avui una colla de brètols, del poble, s'han dedicat per enèsima vegada a malmetre quelcom tan simbòlic com es l'església del poble. Perquè? és algo que només ells saben....
Aquests tipus de sabotatges gratuïts es quelcom que se escapa de la meva comprensió... No t'agrada? no ho miris, però deixa que els demès em podem gaudir.
M. Roser ha dit…
Molt interessant el museu i el teu escrit...I tens raó jo no sé què els passa pel cap a aquests brètols que destrossen les coses sense treure'n cap profit...
Petonets.
ignasi ha dit…
És una història trista perquè no té volta enrere, però no et sabria dir si és el major exponent d'estupidesa humana. Se m'ocorren molts altres exemples d'idiotesa que passen pel manteniment de la fam al món mentre es gasten milions en fer guerres, o l'esgotament de les poblacions pesqueres en la cerca d'un guany econòmic immediat. O... en fi, la llista seria molt llarga.

Molt bé el teu article al museu!
Núria ha dit…
Bruixeta, el mal fet pels brètols pot ser molt gran encara que allò que hagin destrossat no tingui gaire valor econòmic o històric. Perquè el valor sentimental és més fort que tots els altres.

M. Roser, si sabéssim que passa pel cap d'aquests delinqüents, potser hi podríem posr remei.

Ai, Ignasi... l'estupidesa humana pot arribar a límits insospitats...

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.