Diguem NO a tornar al passat

Quan jo era petita i feia allò de la EGB, quan acabaves vuitè, si tenies el Graduado te n'anaves a fer BUP però si eres un d'aquells que no servies per estudiar o eres un dropo anaves a parar a un centre on feien  FP. Llocs on normalment hi havia un ambient de quinquis i gent amb poques ganes de fer res. Uns pintes com dirien a casa meva. Va costar molt perquè no es veiés la Formació Professional com una sortida pels que no valien per estudiar. I encara avui té cert desprestigi però s'ha aconseguit molt a nivell social. De moment, el mateix requisit d'entrada a Batxillerat i a la FP, els Cicles Formatius, és exactament el mateix: tenir el títol de l'ESO. 

Però ara vénen una colla d'impresentables casposos que s'entesten en que tornem a viure en una televisió en blanc i negre i fem l'amor en un Simca 1000. I tot el picar pedra d'aquests anys ho dinamiten en un no res. Aquest Wert té un menyspreu total per la gent que fa veritables esforços per tirar endavant i només vol als que seran molt acadèmics però de pensar i reivindicar, poc. Ja va començar amb les beques de la Universitat i les notes per accedir-hi i ara va a per la resta. La diversitat no la vol veure ni en pintura. I els genis, aquells que no tenen cabuda en un Sistema Educatiu encotillat, vol que siguin una part marginal de la societat. Ara tornem al de fa 30 anys. Un batxillerat pels bons acadèmicament parlant i una FP pels que no encaixen en els seus plans de robots amb cervell atrofiat. Útils però sense molestar. A l'FP hi tornaran els que no aproven el SEU examen. Ja pots haver treballat i destacat en certes qualitats durant tota la teva adolescència, on un desenvolupa la seva personalitat, que si no ets dins el seu prototipus de persona civil i no acceptes el seu adoctrinament que es demostrarà en aquesta revàlida de 4t d'ESO, en fotrà al pou. És a dir a l'FP. Altre cop l'FP dels que molesten a la societat, dels marginats, de l'escòria social. Aquells que no serveixen per als seus objectius. Unes matemàtiques aplicades a 3r d'ESO, aquelles que seran per sortir del pas, per dur les tasques domèstiques i la comptabilitat, i unes mates acadèmiques per als de Batxillerat. Tota la meva vida docent fent entendre que les matemàtiques no eren una cosa perquè sí, sinó que eren per ser aplicades i ara resulta que, si vols desenvolupar el teu coneixement, les matemàtiques seran purament acadèmiques. 

Doncs sabeu què us dic? Que ja en tenim prou d'aquest color... El blanc i negre de la tele o el gris dels guripes ja ha passat, anem a mirar endavant i fem volar pels aires tota aquesta farsa. Rebentem d'una vegada el sistema i engeguem-los a tots a pasturar a l'espai. No entenc com encara hi ha gent que no veu que només hi ha una sortida... s'ha de fotre el camp abans que prenguem mal de debò. 

Però haurem d'estar serens i amb el cap fred per poder fer la traca final. Així que potser que després de l'emprenyada i impotència viscuda aquests dies ens asserenem.  Llegir tot aquest menyspreu cap a la diversitat de cultures i de pensament, m'ha provocat una ràbia que fa dies que no traspuava, com a mínim en aquest espai. Relaxem-nos, respirem fons, mirem l'entorn i gaudim dels colors. Les fulles ja comencen a groguejar i encatifen els camins dels boscos. Us en deixo una mostra. Sortirem a meditar i a agafar forces: I després tornarem a arremangar-nos per combatre des del pensament, les idees i els valors, pacíficament però amb fermesa, a tota aquesta colla que ens volen escanyar.

Comentaris

Moisès ha dit…
Tinc un conegut que és diputat al "congreso de los diputados".
I ja m'ha dit un parell de vegades, que tenim dues sortides, o guanyar o guanyar.
Perquè una altra que no sigui cap d'aquets dues passa a ser el nostre extermini, que per cert ja hi vam estar ben a prop entre els anys 40 i 50 del segle passat.
Nosaltres decidim

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.