L'horòscop està en els cromosomes

Ja fa temps que denuncio que les ciències queden coixes a l'ESO. En un moment on la biologia molecular i la genètica són un dels punts importants de la medicina, la reproducció i els debats ètics, la mínima base per entendre tots aquests temes desapareix del l'ensenyament obligatori i queda reduït a una simple optativa a 4t d'ESO per a alguns alumnes que, potser, seguiran els estudis d'un batxillerat científic o formació sanitària. La resta, impossible que entenguin res del que es parla i menys poder debatre-ho. I d'aquesta manera ens podran colar lleis sobre bioètica sense poder rebatre cap argument.

El diumenge passat, al suplement de Catalunya Ràdio l'Àdam Martin, un personatge que fa molts anys que volta per la ràdio i sempre havia tingut per un poca-solta, ens presentava unes astròlegues i un astròleg d'orientació psicològica que ens explicaven la influència dels astres a les nostres vides. Tot voltant sobre el de sempre: l'aliniació dels astres, la Terra, les constel·lacions... I llavors contactem amb un astròleg-psicòleg-músic que ha fet un estudi amb el que conclou que els signes de l'horòscop estan en els cromosomes. El personatge en qüestió ens en va etzibar una de bona. Els astres influeixen en la mitosi de les cèl·lules. El noi en qüestió ens volia convèncer que ell en sabia molt perquè va fer l'assignatura de biologia a la facultat, que a sobre va suspendre. Tot tecnicismes per enredar al personal: mitosi, cicle cel·lular, interfase, zigot... I ens relacionava el microcosmos i el macrocosmos. Bé... res a dir. I l'Àdam Martin, evidentment li va dir que anés al gra perquè ja es veia que amb tanta parauleta complicada no estava entenent res. I una de les convidades l'eleva a gran descobriment de l'era actual que mereix un gran titular. Però el presentador demana que es pugui entendre de què parla. I doncs? Com és que el senyor presentador és incapaç d'entendre què és una mitosi i la divisió cel·lular. Doncs senzillament perquè aquests termes apareixen en aquest residu anomenat Optativa de Biologia i Geologia de quart d'ESO. 
I ves, aquesta llacuna imperdonable en els coneixements de qualsevol persona ocasionada per un nefast pla d'estudis obligatoris fa que gent com el suposat astròleg d'orientació psicològica amb la biologia suspesa es permeti el luxe de prendre'ns el pèl aprofitant la ignorància del personal. I com aquesta en podríem citar moltes...


Comentaris

Anònim ha dit…
Ja ho dic sempre, això dels psicòlegs són uns putos sonats
Núria ha dit…
Com et sentin els psicòlegs... ;)
Ara que, a tot li diuen psicòleg!!! Astròleg d'orientació psicològica... Sense comentaris.
Jordi ha dit…
Ho sento però sempre he pensat que aquesta gent tenen un problema. No sé si d'autoestima, d'inferioritat,... han d'agafar un tema, un d'estrany on no hi hagi gaire gent que els hi pugui dir res perquè així semblen importants quan són uns ignorants.

El treure la ciència obligatòria i posar la religió ho diu tot. És una decisió política. Molts polítics a més consideren que els científics els hi toquen massa els nassos: que si demanen per a investigació, que no estan d'acord amb que es contamini, que reclamen llocs d'interès natural enlloc de constructiu, etc, etc. Colla d'ineptes egoistes.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.