TV3, la d'uns quants

Com era allò? Ah, si... Tv3, LA TEVA. Jo cada dia la noto més allunyada, pocasolta, repetitiva. I això de nostra... No és la primera vegada que dic que és "la seva". Les fuetades del PP i d'espanyols d'ideologia vària te les esperes, són previsibles. Però les que realment fan mal són les que et foten des de casa teva mateix. I avui ha passat una cosa d'aquestes. TV3, així, sense més, es carrega les corresponsalies de: Terres de l'Ebre, Perpinyà (mític Pere Codonyan) i les que més m'afecten: Cerdanya, Alt Urgell, Andorra i els Pallars. Vaja, tot l'Alt Pirineu. 
Tots tenim clar quan les coses són notícia i quan no. Dos volves a Barcelona omplen minuts i minuts d'un TN cada cop més banal mentre la gent del Pallars porta un mes incomunicat per carretera amb una part del país. Cues cada matí a les carreteres del voltant de BCN però mai n'hi ha a la resta del país. A Barcelona fa sol i en fa a tot Catalunya. A Barcelona plou i que ningú surti de casa encara que al Pirineu llueixi un sol esplèndid. Ho tenim molt assumit, el Pirineu fa temps que els importa una merda. I avui no han fet res més que ratificar el que ja sabíem. S'han d'estalviar uns quants calerons i deixen sense cobertura periodística les puntes del país. I menysprear les puntes és centralisme menyspreatiu. Catalans de primera i catalans de segona.
Això sí, continuarem aguantant periodistes pèssims que m'explicaran a quina hora va a cagar el Messi o quants rotets ha fet el fill de Piqué després de mamar i la floreta de la fórmula 1 movent el cul entre els homes dels cotxets. Sense deixar de banda el magnífic tàndem de la Partida de tv3 o l'Espartac voltant per pobles, poblets i barriades.
Ara diria allò de fer boicot a TV3 però no és tampoc que miri massa la tele. No sóc de les que envio fotos a TV3 per mostrar les excel·lències del país però si fos dels que ho fan us asseguro que no en veurien ni una més. I als del temps, ni una dada meteorològica, que se les vinguin a buscar!
És molt lleig això que han fet, prescindir de la gent que treballa i informa del país i pel país és demostrar que el teu país petit encara és més petit per a alguns. 
I la vall d'Aran... home, mentre hi hagi Bárcenas, Urdangaríns, reialeses i més caspa espanyola passejant-hi per allà hi haurà suquet per mantenir l'audiència entretinguda.
I, au, contents allà baix que ara podran fer monogràfics de tres dies cada vegada que a la gran urbe hi caigui un gra de gel.Comentaris

Jordi ha dit…
Tarragona, Lleida i Girona ja les van tancar el gener. El que han fet és deixar de pagar a empreses externes per assumir directament les notícies.

No estic opinant, només indicant el que he llegit.
MARTELL DE REUS ha dit…
T'has deixat la taca blanca damunt la Catalunya Nord, on també tanca la seva degació TV3. En canvi s'hauria de posar un punt vermell ben gran damunt el Circuit de Montmeló on el Fernando Alonso assoleix les seves gestes, de les que TV3 ens en informa sempre ben puntualment i fil per randa.
Núria Tomàs ha dit…
Això de Lleida, Tarragona i Girona no sé on ho has llegit... No sé com funcionaven a les Terres de l'Ebre, suposo que igual que nosaltres. Quan parlo de corresponsalies és una altra cosa. Delegació no en tenim pas. Només tenim un noi (el càmera) i una noia (l'Eva) que van amunt i avall des de fa 16 anys buscant la notícia i fent reportatges per enviar a tv3. Ni edifici, ni local, ni res de res. Aquestes dues perdones cobrien la Cerdanya, l'Alt Urgell i Andorra. Ells solets amunt i avall. Sé perquè he coincidit més d'un cop per feina amb la parella del Pallars que a l'altra banda del Cantó funcionen igual. Ni cotxe de tv3, ni pantalles ni res.

Sí, no he marcat Perpinyà perquè era un mapa de Catalunya però, evidentment, estan en la mateixa situació. I també tens raó, amb el punt vermell però jo n'hauria posat un altre al camp del Barça!
Núria Tomàs ha dit…
A partir d'ara quan passi alguna cosa d'extrema importància en alguna punta de país sentire: Tata Patata, tv3, Barcelona. Aixó sí, potser hi ficarà Es tancades per tot arreu simulant l'accent dels llocs. Com fan a l'anunci d'Ara Lleida o de l'Alt Pirineu.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.