Foc i neu

El millor remei contra la fúria que provoca un partit de bàsquet destrossat per dos analfabets funcionals, prepotents, xulos i casposos és la fotografia i escriure relats sobre la natura. Ni psicòlegs ni cogombrets amb vinagre. Hi ha ateus que no creuen en Déu i hi ha ateus que no creuen en aquest tipus de gent. Això com tot. Els que hi creuen els va bé i els que no hi creuen no els va bé. I no ens enfilem per les branques i anem al gra.

Fa tot just un any vam tenir els pitjors incendis que jo conec al Pirineu. Cremava, entre altres indrets, la muntanya de Calbinyà. Fa dues setmanes hi vaig pujar. Qui ho diria que l'any passat això estava ben sec, el Cadí ben gris i els arbres ben fumats. El verd està per a tot arreu, comencen a sortir les primeres flors i l'aigua s'escola per tot arreu. El Cadí i el Salòria ben nevats.

 El marxívol, una de les primeres flors de l'any.

 Les veròniques.

 El verd de les molses encatifa el bosc.Un toc suau a la foto per fer més sinuós l'efecte de l'aigua.

Però encara queda el record d'aquell mal son. Arbres negres, troncs tombats, un paisatge ben desolador. 
La vida brota d'entre les soques, els boixos pugen amunt. I la vida torna a començar.I entre arbres cremats la vista no es pot deixar passar: la vall del Segre cap el sud, el Cadí, la Seu, el Salòria i les muntanyes d'Andorra...

 El Salòria despunta amb la seva majestuosa forma piramidal.

La vall del Segre, a dalt i a baix. La de dalt amb Castellciutat a l'esquerra i la de baix amb la Seu. Un punt de res enmig del verd.


 El Cadí imponent i les muntanyes que llisquen a la seva falda.

 I les valls que forma l'aigua que s'escola des del Cadí.

Aquest any fa tot olor d'humit però que això no ens faci deixar en l'oblit que fa només un any el bosc era un infern. Hi podem tornar. Hem d'estar a l'aguait. Mentrestant, i des de la finestra de casa estant, podem dir ben fort que vivim en un paradís.

El Cadí des de casa, ben blanc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.