El coll de la Llosa

I avui ha tocat l'altre país de frontera i ens hem acostat al Capcir, la Catalunya afrancesada. Com que a la comarca ja portem una sequera de neu de tres anys, els nois i noies del CEFUC han d'anar a fer esquí de fons passat Puigcerdà. Avui ens hi hem atansat. I la veritat és que allà si que hi ha neu. A més, fa uns dies va fer una nevadeta que va ajudar a mantenir el bon estat dels camins. Jo, raquetes als peus i càmera en mà he fet una volta pel coll de la Llosa. El resultat ha sigut aquest:

El dia ha començat tapat i ventós però el sol i el cel blau han aparegut de seguida. Em parlàvem d'una conífera caducifòlia. La teniu a les imatges, ben pelada. Ràpidament he pensat que havia de ser una espècie introduïda, al Capcir és bastant normal trobar boscos de Picea abies, l'avet de pinyes caigudes, també introduït i que hi és present al coll de la Llosa. L'he buscat i resulta que és l'Alerce europeu (Larix decidua).

 

La pista d'esquí de fons està en bones condicions i s'hi pot esquiar molt bé. Sort d'aquests racons sinó molta gent faria temps que tindrien els esquisos plens de teranyines.En canvi, el fortt vent que ha bufat aquests dies ha fet desaparèixer la neu dels cims.


 Al arbres molts nius de picot, com aquest.


Les muntanyes de Les Angles coronades de núvols que amb el pas de les hores han anat desapareixent.


El Cadí, amb una inclinació diferent de la que acostumem a fotografiar des de la Seu. A l'esquerra, fa presència el Pedraforca.


La neu era molla, gens dura comparada amb la que vaig trobar el dia passat a Sorteny. Protegeix durant l'hivern moltes espècies vegetals d'alta muntanya, com el Ginebró (Juniperus communis sp nana)


I les vacances s'acaben. I les passejades també. La setmana vinent tornem a la rutina. A veure si tenim sort i la neu ens acompanya. Com a mínim que no haguem d'anar-la a buscar als països del costat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.