La farina d'or

Sembla que aquest any pinta millor. Ha plogut prou tota la tardor, comença a fer fred i comencem a tenir les primeres nevades a cota baixa. Me n'alegro molt per les estacions d'esquí nòrdic que han patit molt aquests últims anys, sobretot el passat. Aquest tipus d'esquí és respectuós amb la natura, gens agressiu i de nul impacte ambiental. No hi ha canons de neu artificial i depenen totalment de la mare natura. M'agrada molt veure nevar, després d'una tardor tan acolorida com hem tingut, i els primers blancs també s'agraeixen. Aigua per la terra, protecció pel sòl, les plantes i molts altres éssers vius que necessiten la seva capa per poder sobreviure a les baixes temperatures de l'hivern. Futur esplèndid pel que ha de començar a créixer a la primavera.
Però poca gent veu la neu així. És majoria qui té un sol pensament i és que les pistes d'esquí alpí podran obrir durant el pont del desembre. Maleït pont. Només mirem quants diners es podran guanyar. És igual si la natura està preparada per aquesta agressivitat humana. Només interessa obrir el més aviat possible i fer el gran negoci. Andorra n'és especialista. Exprimim al màxim els moments d'oci del país del costat. Obrim pistes, comencem rebaixes, xuclem la sang de la gent. Canons i més canons i si poguéssim fer baixar les temperatures i exprémer els núvols seria fantàstic, encara que així alteréssim els cicles biològics de la resta d'éssers vius. La neu a primers de desembre no ha de tenir encara grans gruixos de manera estable. Toca enfarinades barrejades amb els últims colors de la tardor, com a la foto de baix, i anar fent coixí però aquesta dèria de fer negoci a costa de tot ens fa jugar amb l'evolució natural dels ecosistemes d'alta muntanya.
Avui hem tingut la primera enfarinada important a cota baixa i els especuladors de la neu ja s'estan fregant els dits. És bonic i fantàstic però deixem que l'hivern, que encara no té el seu torn, segueixi el seu curs.


Comentaris

Joana ha dit…
Ho sé, ho sé. I jo em debato entre les dues coses. Esquizofrènia!!!
Josep M. ha dit…
D'acord amb tot el que dius. I a veure si aquest any podem fer fons.
Josep M. ha dit…
D'acord amb tot el que dius. A veure si aquest any podem fer fons.
Oscarjet ha dit…
Que maco ! salutacions i a gaudir de l´hivern...
Oscarjet ha dit…
Quin relax les fotos i la lectura...em passare mes sobint per aqui ! Jo vaig anar al ARPI, el cole de barri del Xavi Fane i nomes som amics per la red... gracies a ell vaig descobrir el teu blog. M´agrada molt.
:D
Oscar.
Núria Tomàs ha dit…
Sempre agrada rebre gent nova! Benvinguts!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.