Podi brut

Fa una mica més de tres anys passava això a casa nostra. Guanyava una candidatura a la FEEC, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, que ens duia directament a la desaparició de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya per donar pas a la Española que aglutinaria la catalana i la basca, les punteres en aquesta modalitat. Tots sabien que aquella candidatura era partidària d'aquell joc per fer desaparèixer el nostre reconeixement. Ho van voler arreglar i fa poc d'un mes ha sortit una sentència on diu que una selecció catalana sí podrà competir però només si no ho fa l'espanyola.
Tres anys després que guanyés aquella candidatura i un mes després de la sentència sobre les seleccions ens trobem aquesta situació als Skygames. Alguns atletes catalans competien per la Selecció Española, no els culpem perquè només així tenen reconeixement mundial. Per altra banda, però sense poder optar a podi, hi participaven uns altres sota el paraigua de la Selecció Catalana. I s'ha produït aquella situació tan estúpida, concretament a la Skybike, de quedar primera la catalana Núria Picas que corria per l'espanyola i segona una altra catalana, l'Esther Hernàndez. La primera va pujar al podi i va tenir medalla d'or i reconeixement mundial. La segona no va tenir podi perquè defensava el que està vetat, Catalunya. La Núria Picas va rebre la medalla amb l'himne espanyol de fons però arribant a la meta amb una estelada. Estic convençuda que la resta de paísos devien flipar... I la Luisa Fernanda al costat amb cara de pomes agres
I què diu la premsa? Doncs Desnivel diu això: "España confirma su dominio en el trail running arrasando en los SkyGames". Poca cosa més s'ha dit. Aquí, mutisme. Només Vilaweb i El 9 Esportiu en diuen alguna cosa d'aquest escàndol. El 9: "la FEDME s'aprofita del potencial català per fer-se seus uns èxits en una especialitat que fa quatre dies tenia abandonada"
Per totes aquestes coses és per les que tinc ganes d'enviar-los a tots a predre pel sac i deixar-los la propera edició com una escurrialla perquè l'espanyola no seria res sense els catalans ni els bascos. Vaja com en moltes altres coses encara que els bascos no els aportin res de res.

Comentaris

Jordi ha dit…
És que només hi ha una solució.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.