El Segre desperta

Avui el dia era ben primaveral. Fins i tot un excés de calor. Feia temps que no treia el cap al riu. Ens hem decidit després d'un divers ventall d'opcions. Havia de ser un passeig suau i no massa llarg. Hi havia molta gent, es nota que tothom té ganes de sortir a respirar i prendre el solet després d'aquest hivern tan estrany.
La primavera ja és ben viva: ocells cantant amb vius colors i arbres i arbustos rebrotant. I el riu ben ple d'aigua però sense exagerar. Es nota que la setmana passada l'aigua i la neu ens van fer una bona visita.
La càmera m'ha acompanyat tot el passeig per la llera dreta del Segre. L'esquerra, la deixo per un dia d'aquests si la pluja m'ho permet. La diversitat d'ocells ha sigut prou bona com per omplir el sac. Alguns ja han arribat i altres encara no han marxat.


Fa dos anys vam plantar un munt d'esqueixos arbustius de ribera a la llera del Segre (gatell, saulic, sarga...) Ara tot just rebroten però es pot veure a la foto que la duríssima feina no va ser en va, com a mínim en aquesta zona de la llera dreta del riu.  

L'ànec coll verd és un dels protagonistes del riu, de fet molt comú a totes les zones fluvials i basses de Catalunya. Són agraïts de fotografiar, fins i tot en vol. Mascle i femella es reconeixen pels colors: la femella marronosa i el mascle de tonalitats grisoses i un cap d'un verd metàl·lic, en aquest cas amb reflexos blavosos, i un collar ben blanc.

El mosquiter comú es delatava amb el seu txip-txap característic. És una bona època per veure moixons perquè estan en plena activitat de festeig i els arbres encara no han tret la fulla.

Un pardal xarrec picoteja en un om siberià, aquest arbre de fora que tant i tant fa la guitza amb la seva invasió del riu. 

Les mallerengues es deixen veure amunt i avall pels arbres amb el seu cant característic. Curiosament fotografiava aquesta mallerenga carbonera, amb la seva corbata negra, i quan he arribat a casa he vist que una d'elles no ho era pas. La segona és una mallerenga blava.

El tallarol de casquet, amb el barret negre (mascles) que fa honor al seu nom.


Aquests tres deuen tenir les maletes preparades per marxar cap el nord. Ocells hivernants que van a passar l'estiu a terres més fresquetes. Són el bernat pescaire, el corb marí gros i el milà reial.

Aquest hi viu tot l'any però és ara també quan surt a feinejar. Avui n'hi havia uns quants!

Els salzes també comencen a brotar, senyal que d'aquí no massa tindrem el camí del riu ben verd.Comentaris

Joana ha dit…
Si, sembla que comença la primavera.
Jordi ha dit…
M'agraden molt les fotos, com sempre:)

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.