El ressorgir de l'au Fènix

Sembla que a Espanya hi ha eleccions d'aquí uns dies i volen que votem i tot. Llençarem el vot però els farem rabiar una miqueta. A mi m'és del tot indiferent qui mani per aquelles terres, ens collaran i robaran tots igual, tant com puguin. Diuen que el vot en blanc beneficia als partits grans. Tant me fa! En un país amb bipartidisme és un o l'altre. La resta, si desapareixen, no és per culpa de la gent que vota en blanc, és d'ells mateixos que tampoc saben fer les coses bé. Així, com deien aquells, tanto monta, monta tanto, Isabel como Fernando. Si la Isabel aquella hagués tingut en Peces Barba d'assessor potser hagués mirat cap a l'esquerra enlloc de la dreta i s'hagués casa amb algun Mourinho de torn i serien molt més feliços, vivint tots plegats en una vida engominada i patriòtica. Això sí, pensant al cap dels anys que si s'hagués quedat Catalunya enlloc de Portugal haguessin seguit molt més rics.

Però jo aniré a votar i no tindrà cap mena de conseqüència política a les Espanyes. Aquest cop ho faré convençuda i, aquest cop literalment, els donaré un vot de confiança. Votaré ERC perquè crec que, de debò, hem deixat una època grisa i esbiaixada quant els ideals. Votaré no perquè a Espanya diguin que el PP ha tret majoria absoluta arrasant sinó per cridar que ERC em torna a trempar. És un vot simbòlic però ple d'esperança. El càstig de les últimes eleccions, el linxament de la cúpula d'ERC, l'escissió,els nous partits, Rcat i SI, han servit perquè l'au Fènix tornés a cremar-se, com ja ha fet altres cops, i ressorgís de les cendres amb empenta i ganes de tirar endavant. Auguro que, si les coses van per bon camí, SI i Rcat acabaran desapareixent perquè ja no tindran sentit. ERC ha d'aglutinar tot aquest pensament i ha d'aconseguir arrossegar la resta cap al trencament definitiu. Ara encara són uns nens amb bolquers però si són forts, coherents, humils, grans comunicadors i amb empenta han de fer bullir la sang i esquitxar els partits grans que sí tenen la clau de l'independentisme. De moment, votarem 4 gats i a Espanya no els farem ni les pessigolles però si serveix per fer reviure alguna cosa que semblava abocada a l'extinció, ja estarem prou contents. I a Espanya que continuïn comptant els pempis que a final d'any ens fotran de les butxaques.Comentaris

Jordi ha dit…
Doncs pensem el mateix.
Jo probablement també votaré ERC, però encara amb la pinça al nas.

j.
Joana ha dit…
A mi Escons buits em tira, però encara no tinc clar que faré i si que així com en altres ocasions tant em feia anar o no a votar, aquest cop si que intentaré anar i que no em faci mandra.
Núria ha dit…
Joana, el problema és que l'opció d'Escons buits no és a les urnes, hauria de ser al parlament, modificant la llei electoral. No hi haurà cap escó buit sobre paper per molts vots blancs, nuls o de partits minoritaris es treguin. Ara, a l'hora de la veritat, moltes cadires són plenes de res.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.