Impotència

Sí, impotència és el que se sent davant del foc que avança. Ahir es veia una fumerada des de la Seu. Semblava cap a darrere Anserall. Tot està molt sec i pot cremar en qualsevol moment. Som al mes d'octubre, freguem els 30 graus, fa vent i més de dos mesos que no plou. Però no em podia imaginar que el foc cremaria a 2000 m. No és un fet normal i quan succeeix acostuma a ser per un llamp de tempesta i s'apaga amb facilitat. Quan vaig sentir que cremava a Llagunes ja vaig imaginar-me el panorama. Matollar d'escobes (bàlec), argelagues, ginebre, boix i gavarneres, amb algun pi roig o negre pel mig. Tot això sec podia ser un polvorí i si a més feia vent podia avançar molt ràpidament. I resant perquè no arribi als boscos de pi roig i avets dels voltants de Rubió, els avets més grans de Catalunya. 
Les terres roies de Rubió, el poble habitat més alt de Catalunya, me les conec molt, hi he passat moltes hores, sola i en companyia de nanos. Els últims anys, els nois i noies del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell descobreixen la natura en aquest indret. A la tardor és terra de bolets i a la primavera aquesta banda de muntanya es tenyeix de groc pel color de les flors de l'escoba. Avui la muntanya s'ha tenyit de negre quan hauria de començar a tenyir-se de blanc. Aquestes tres fotos es porten dos anys de diferència, fetes al mes d'octubre. Una amb neu, una altra encara verdejant i la d'avui, la més trista, fumejant. Només queda plorar.
 
(Foto de Jordi Pasques)


En aquest enllaç hi ha més imatges del foc d'avui.


La desolació i la impotència és màxima però el cabreig també quan veus que els mitjans de comunicació de casa nostra, teles i ràdios nacionals, no en diuen res. Es talla l'única carretera que comunica dues comarques i al matí, el RACC, només és capaç de dir que les úniques incidències de trànsit que hi ha és alguna petita retenció a l'entrada de Barcelona. Del Cantó tancat des de feia més de 12 hores, ni mu. Aquest migdia s'han dignat a dir-hi alguna cosa. Encara més impotència i sentir-se que no només davant del foc no ets ningú.

Comentaris

Joana ha dit…
Buf! anem bé si hi ha incendis ara. Quin desastre!
Jordi ha dit…
De les emissions dels RACC i altres emissores no pots refiar-te'n ni a BCN. Diuen una o dues coses per omplir i prou. Si no saben dir que hi ha problemes a rodalies o a una carretera per on es mouen decenes de milers de persones que vols que facin...

Els incendis sempre són un desastre. Malauradament patim tants que si no arriben a un mínim d'extensió ni surten a les noticies (ni a l'àrea metropolitana).
Meteopallars ha dit…
Aqui teniu més imatges de l'incendi

http://meteopallars.blogspot.com/2011/10/imatges-de-lincendi-soriguera.html

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.