La Seu es belluga

A la Seu, els actes de l'11 de setembre són d'allò més avorridots. Enguany, gràcies a la iniciativa d'uns quants agosarats, s'ha anat una mica més lluny. La nit del 10 de setembre es va convocar una Marxa de torxes. Unes 150 persones van fer un recorregut torxa en mà i discrets crits a favor de la independència. Quina misèria, oi? Vist des de fora pot semblar així. De tota la comarca, només 150 persones?
Doncs us puc assegurar que ha estat un èxit, un gran dia. Una fita històrica. A la Seu i gran part del Pirineu, per moltes raons històriques i geogràfiques, la gent no acostuma a bellugar-se gaire en massa. Ja es va fer una gran feina per aconseguir que la gent digués la paraula independència sense pensar que automàticament tindria un Guàrdia Civil a la porta. La nit del 10 de setembre, 150 persones es van atrevir a sortir al carrer, encendre una torxa, embolicar-se amb una estelada i, de mica en mica, amb un cert grau de temor i discreció, cridaven cada cop més fort a favor de la independència de Catalunya i els Països Catalans. Nens, grans i molt grans van sortir a passejar junts des de la plaça Catalunya a la plaça dels Oms, davant de l'Ajuntament, on un home gran, un gran home, emocionat, assegut a les escales de l'Ajuntament al costat de la seva neta, l'Alba, va llegir un escrit ple de sentiment. Alguns observaven des de la llunyania, no gosaven barrejar-se amb la gent però escoltaven ben atents. Altres s'ho miraven des del balcó amb la senyera per faldilla i, de ben segur,a la propera gosaran baixar al carrer.


Comentaris

Jordi ha dit…
Crec que la manifestació històrica del 10J va fer que molta gent se n'adones que no erem pocs, que hi ha molts que pensen en la independència com a únic camí.. Fet amagar pels medis de comunicació i polítics "habituals". També aquell dia molta gent va pedre la por de dir que volia un estat propi. Ja no era un assumpte d'uns pocs "dolentes, subnormals, etc", com ens havien venut els medis i partits polítics "habituals".

Per tant, la gent anirà perdent la por. Segur que l'any vinent seran més, tot i que desitjaria que no fes falta fer-ho.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.