Els cadets a preferent

I ja som aquí altre cop. Comença el curs escolar, el dia s'escurça, entrem en la desitjada rutina. I torna el bàsquet. Aquest any serà un any interessant. Va començar intens el primer cap de setmana de setembre, quan el Sedis Esquitx, aquest any cadets femenines i el Sedi Alfa Consult, el cadet masculí, provaven d'entrar a l'elit del bàsquet en unes fases preliminars. Tots dos equips van aconseguir guanyar els dos partits que els feien arribar a dalt per la porta gran. 
La fita és històrica, un cadet masculí i un femení de la Seu a la lliga preferent, entre els millors de Catalunya. A molts els trenca els esquemes, no es veu cada dia que equips de més enllà de l'extraradi barceloní, es passegin pels poliesportius dels millors i sense complexes. En els últims darrers anys s'ha fet molt bona feina i el nom de la Seu va quallant en molts d'aquests clubs, si més no per la mandra que els fa haver de pujar fins aquí dalt. Alguns cops ens han rebut amb somriure paternal, altres burleta i fins i tot  de menyspreu. Més d'un cop els ha sortit la ràbia de la impotència que se sent quan un equip petit et passa la mà per la cara. Però en aquests últims anys s'ha aconseguit que se senti certa admiració i molt respecte. Compte, que aquells d'allà dalt juguen de veritat! Encara hi ha algun que va una mica perdut i desconeix totalment el nostre potencial, també va bé poder sorprendre el rival però, de ben segur, que avui mateix alguns ja veuen que la cosa no va de broma.

Aquest any, el cadet masculí els entrena el David. Hi juguen els 5 grans homes del 96, per la mida i la qualitat, i uns altres tants del 97. Aquest equip ja va jugar a la segona ronda de preferent fa dos anys i els primers a la Interterritorial de l'any passat. Molts els coneixen d'abans però pocs saben que junts, enguany, són un gran, gran equip. I ja ho han demostrat fent un gran paper a les fases de primers de setembre. Al favorit del grup el van escombrar de 30 punt i a l'altra de poc menys de 20. Avui han jugat el primer partit de lliga, a casa, contra un gran S.E.S.E. de Barcelona, dels històrics. Han guanyat de quasi 30 punts. Un gran partit amb la mirada expectant de la resta dels equips del grup per veure què passava aquí dalt. El Sedis ha entrat bé, la carta de presentació no podia haver estat millor. I entre ells, la sintonia que sona també m'agrada, i això és molt bo. Que aprofitin aquest any, sense pressions, per formar-se el millor possible, com a jugadors i com a persones. Tenen un gran entrenador de qui poden aprendre molt. Això sí, amb ganes de ser-hi i treballar.

Els resultats et donen alegries del moment però el millor de la temporada ja ho han fet, entrar al grup dels grans. El que passi a partir d'ara, durant tot aquest any, és propina. I, de moment, estan generosos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.