Incles

I avui hi he tornat. Amb el record encara recent de l'accident, avui he tornat a la vall d'Incles. El Quim corria la travessa de Canillo i sortia des del pont de la Baladosa. Hem aprofitat per pujar fins el pla de Manegor, mirant de reüll cap a Juclà.
Avui feia molta calor, hi havia molta gent, entre corredors i excursionistes, una imatge molt diferent de la que estic acostumada, sola amb fred i vent de tardor. La vall està esplendorosa, verd, aigua i flors. Continuarà sent un dels racons amb més encant d'Andorra, això sí, amb el record amarg i l'esperança que la crisi freni la invasió del totxo que tant mal li està fent.La cursa ha anat prou bé. El Quim per edat havia de córrer el circuit curt, que de curt no en tenia res: 15 km i 1.200 m de desnivell. El pitjor enemic d'avui: la calor. Ha arribat 4t i 1r de la seva categoria, darrere de dues bèsties de les curses, un que acostuma a arrasar a les llargues i un noi que promet molt i molt, dos anys més gran que ell. Després de la de les 3 Parròquies que va corre la setmana passada, hem encetat la temporada d'estiu, aparquem el bàsquet i ens dediquem a mesurar-nos les forces a la muntanya. I quan ha arribat a la collada del Clot Sord, sobre l'estany de Querol, s'ha parat una estona i ha quedat encisat per la bellesa del paisatge; Incles i molt més. Només per això pagava la pena l'esforç.


Comentaris

Núria ha dit…
Au, sí. Ni que me n'hagués anat a la Polinèsia!! Amb un cop de cotxe t'hi plantes amb els xics i ja veuràs que bé s'ho passaran!
Per cert, senyor de Política Lingüística, aquests dies me adonat que hem tret la "R" de Juclà! Correcte?
La erra de Juclà es va treure a l'octubre. Servidor era partidari que la grafia fos 'Juclan', que és la forma fonètica tradicional i força estesa al Pirineu (com 'Becaran', 'Certascan'...), però al final es va optar per 'Juclà', en comptes de 'Juclar', ja que s’adiu més a l'evolució històrica i gràfica de la toponímia (si un topònim amb -n final perd aquesta -n final, passa a escriure's amb accent damunt la vocal).

Pots consultar el Nomenclàtor d'Andorra aquí:

http://www.bopa.ad/bopa.nsf/c56341fced070c89c12566c700571ddd/1dbe5200b8787869c12577c1002a84c0/$FILE/taula%20Top%C3%B2nim.pdf
Joana ha dit…
Si, ràbia i enveja!
Núria ha dit…
Gràcies, Marc. Sempre s'aprenen coses noves!

Joana, en el teu cas sí, ràbia i enveja. Com va la cama?

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.