Gallets de crosta catalanista

Fa dies que no escric però aquest refredat que m'ha arribat per tres bandes m'ha deixat feta una coca i encar no n'hem sortit!
Què passa amb els independentistes? Que jo sàpiga, res. Si avui féssim un referèndum sobre la independència de Catalunya, el resultat seria el mateix que fa quatre dies. Hi ha aquells que se n'aprofiten i carreguen contra casa nostra i així que poden ens diuen que com  volem ser independents amb tants gallets al corral, si en cosa de dos mesos tindríem una guerra civil! Però la resposta és molt fàcil. Si fóssim independents, tots aquests titelles amb aires de president de república bananera desapareixerien del mapa. De fet, ja no tindria cap lògica un partit independentista i, per tant, tots fora. Tindríem una dreta, una esquerra, un centre, uns ecosocialistes pijoprogres, uns ultradreta, un partit andalusista, un partit anarquista... Vaja, com a qualsevol país del món amb una mica de democràcia. Es barallarien entre ells, s'insultarien, farien pactes, hi hauria trànsfugues, corrupció... Tot igualet, igualet però segons quins personatges desapareixerien pel simple fet que desapareixeria el seu discurs. 
El que ha passat a SI era de preveure. Algú que conegui una mica aquests personatges no ha pensat mai: quant temps aguantaran tants galls al mateix corral? He de dir que m'ha sorprès la rapidesa del fet però, tard o d'hora, havia de passar. Jo vaig votar SI i si m'aneu seguint sabeu que vaig votar pel que defensaven però sense tenir massa simpatia pels personatges que hi havia al davant. De'n Laporta no me'n fiava, del López Tena millor ja no dic res més perquè cada cop que he mantingut converses públiques o privades amb ell l'he trobat més impresentable però té una idea clara: la independència del país. L'Uriel, aquest m'ha sorprès gratament. El veia una mica xixarel·lo però cada cop el trobo més segur i, per a mi, en aquests moments aguanta la situació. L'Anna Arqué, ho sento però la veig fluixeta, una cara mona i poca cosa més. Si sabés tot el que va arribar a dir en López Tena d'ella en un dinar fa una mica més d'un any... Pobreta... Sort que l'ha rellevat l'Isabel-Clara Simó. I sort també de tota la gent de la base que creu en el projecte. Doncs això vaig votar jo, un projecte, no pas una comparsa de carnestoltes. De moment, amb uns o els altres, tenim algunes propostes de llei sobre la taula que. fins ara, els anomenats originals, no han tingut els nassos de fer. 
Per contra, tenim un partit, ERC, l'altre que es declara independentista, on hi conec gent, bona gent. Potser tenen algun gallet amb cresta curta (els caps de SI la tenen molt més gran) i ara tindran el gall més gall de tot Barcelona, ja s'ho faran. Aquesta gent m'han venut un projecte que no m'ha convençut i em sap greu perquè hi havia confiat. Però no votava a la gent, votava el projecte. I el projecte, malgrat els caps de colla, em convenia més el de SI que el d'ERC. Per això, malgrat totes aquestes ruqueries de pati d'escola, vull continuar confiant en SI. I si d'aquí 3 anys i mig, els d'ERC em tornen a fer tilín, hi tornarem. I si SI es fa més forta, continuarem donant-los suport. 
Això sí, un cop més es demostra que la política és plena d'hipòcrites. Uns i altres es deixen a parir tant com poden i al cap d'uns mesos es llepen el cul amb unes ànsies que fan angunia. Com voleu, doncs, que es confiï en algun d'aquests? Tot plegat, és ben fastigós. Necessitem un torb dels forts que s'endugui tota aquesta crosta catalanista que ens cobreix el país. Sí, crosta catalanista i independentista, aquests que han fet un tap a la cúpula política i fan malbé la feina que es fa des de la base. Coi, arrenquem-la i deixem que flueixi sang nova!!
I la propera, la Setmana Blanca, que té tela també... (Ho diu una partidària)

Comentaris

Alfons López Tena ha dit…
Totalment d'acord, l'important és la base i el projecte. Espero que els meus actes em facin guanyar la teva confiança.
Núria ha dit…
Així ho espero...
Núria ha dit…
Llegeixo molts comentaris que diuen que l'èxit de SI va ser gràcies al senyor Laporta però jo en conec més d'un que no va votar SI perquè justament no els agradava ell. Per tant, temps al temps però encara haurà fet un favor a SI. Ara, els que hi són que ho facin bé, molt bé. I en Laporta a l'ERC de Barcelona afavorirà CiU perquè els que encara confiaven en ERC potser ara els giraran l'esquena.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.