Colors de primavera

Avui hem fet com els cargols. A la primera ullada de sol hem sortit a pasturar. Cada any, des d'aquestes dates fins ben entrat l'estiu, l'Enric organitza algunes sortides per anar a trobar flors a la Cerdanya. Avui, després del llarg hivern, hem fet la primera. Anem a buscar les flors més primerenques, el lliri de neu (Galanthus nivalis), una planta bulbosa de flor blanca acampanada que ens anuncia l'arribada de la primavera. Després vindran anèmones, violes,  flors de cucut i safrans.

 
De lliri de neu no n'hi ha massa per aquí però en alguns llocs concrets pot arribar a fer esteses com la de la foto.

 

Avui les hem trobat esplendoroses però encara tancades per la pluja que va caure durant tot el dia d'ahir. I hem aprofitat per immortalitzar les gotes d'aigua que penjaven dels pètals de la flor. 

 

 

 

 

El arbres del bosc de ribera del Segre comencen a despertar i els borrons treuen el nas per donar pas a la propera floració i sortida de les fulles. Aguantaran encara alguns dies envoltades de pelut però aviat despuntaran els nous branquillons. 

Dels avellaners pengen les flors que han sortit durant l'hivern, abans que les fulles, i ara es troben en el seu màxim de pol·linització.

 

Les aigües del riu Segre en aquest tram són cristallines i reflecteixen els arbustos de ribera encara sense fulles. 

 

I els líquens ressalten el seu verd intens sobre la grisor dels troncs dels arbres.


La pluja d'ahir ha deixat un cel ben blau i un contrast de colors magnífic. La Cerdanya era plena d'esquiadors però el tresor que avui amagava era una llum fantàstica i uns colors i olors que presagien una primavera triomfant. Potser els de la neu no s'hi han fixat. Per si de cas, jo els en deixo alguns detalls.

 

 

 
 

Comentaris

Unes fotos precioses, gràcies per compartir-les.

j.
Jordi ha dit…
Molt boniques. Com sempre... :)
Joana ha dit…
Són una passada els lliris!!!. No sé els altres, però jo si que els he vist i hi pensava. Va ser un dilema molt gran per mi ahir, fins l'últim moment no vaig acabar de decidir que feia.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.