Per un dia que surten del cinturó...

Al fòrum de bàsquet català es fan comentaris sobre els partits que es juguen a Catalunya, des dels més grans fins els més petits. Tothom en sap molt, tothom opina de tot i es piquen els pares dels nens i les nenes que esgarrifa. Tot això sense tenir en compte el seu nivell d'escriptura, la majoria en espanyol, que costa d'entendre per la quantitat de faltes d'ortografia garrafals que s'hi troben: "Hay" enlloc de "Ahí"; "Hallan" enlloc de la forma verbal "Hayan". Aquests dies m'hi he estat passejant per veure amb quins equips ens toca lluitar i la percepció que tenen dels equips de fora de l'àrea metropolitana. Molts no saben ni que existeix la Seu però això també va bé perquè el factor sorpresa serà important. Ara, en una cosa coincideixen tots: en la injustícia que els toqui viatjar tan lluny per jugar un partit de bàsquet i, clarament, un factor en contra. És a dir, si perden serà pel llarg viatge que hauran de fer. Us deixo alguns exemples de comentaris:

SEDIS ESQUITX "A" - JOVENTUT BBC A 1
Dificil y largo desplazamiento, partido igualado.

SEDIS ESQUITX "A" - JOVENTUT BBC A 1
El Sedis Esquitx tiene tradición de equipo fuerte. Largo desplazamiento para el BBC.

Alucino de la buena suerte en el grupo 1 y 2 os vais a recorrer todo lleida y tarragona. Parece que cornella y hospi tienen "grandes amigos""" 

Com algú deia per aqui, si, hem tingut molta sort, ja que farem un Tour turistic per tota Catalunya (incluint Andorra).
Aprofitant això, Jroca, que pots dir-me sobre els equips lleidatans? Valdrà la pena anar fins a un altre país com ara Andorra per veure bon bàsquet?

Paquito, nosaltres sí que tenim tots els números d'estar en el grup dels equips de Lleida, doncs som, de la província de Barcelona, l' equip més "proper" a Lleida, Andorra i La Seu

Grupo 1 y 2 la CAMPSA - REPSOL y compañia beneficiadas de la gran pifiada.

Això els passa un cop en tota la temporada o com a molt tres. Tots els equips de la Seu fan un llarg desplaçament cada quinze dies. Es lleven molt d'hora, fan molts quilòmetres i hores d'autocar o cotxe i també es gasta molt benzina. Qui està en inferioritat de condicions? Algú ho té en compte? Es veu que la distància entre el cinturó barceloní i la Seu és mooooolt més gran que la que hi ha de la Seu a Barcelona. O es pensen que nosaltres ens "aparetrem" com en Harry Potter?

Comentaris

Moisès (política colonial) ha dit…
Una mostra més del provincianisme mental i cultural de bona part de la població metropolitana.
Els molt desgraciats no saben que a Madrid diuen lo mateix d'ells, i ja no diguem el que diuen al països anglosaxons sobre les nostres latituds.
I no dic més coses perquè algú em titllaria de xenòfob, i excloent.
A veure si aquests almogàvers de les terres altes del comptat d'Urgell poseu al seu lloc a aquesta colla de provincians i analfabets.
Si tinguessin un mínim de cultura sabrien fa molts anys part del cinturó encara pertanyia al Califat de Còrdova.
Foteu-los-hi fort
Núria ha dit…
Excloents ho són tots aquests paios i xenòfobs esportivament parlant. "valdrà la pena anar a un altre país per veure bon bàsquet?" diu un d'ells. Tan de bo els d'Andorra els hi fotin una pallissa memorable, per xulos. Després diran que nosaltres som provincianus i ells no veuen més enllà de Montserrat, la moreneta els tapa el paisatge. Ah, i que pugin pel túnel i paguin els 22 € que els costarà la broma!
Jordi ha dit…
Bé, jo soc de BCN i quan el meu club tenia competicions o partit (quan era jove), ens agradava anar fora i cap no recordo cap pare que es queixés. També es cert que quan jo competia els grups es feien per categoria, no per localització geogràfica i era normal anar d'un lloc a l'altre.

A l'àrea metropolitana hi ha de tot com a tot arreu. No crec que sigui generalitzable el comportament provincià i excloent a tots nosaltres.
Núria ha dit…
Hehe,el Jordi ja s'ha picat. Encara estic esperant algú en aquest fòrum que digui el contrari.
El procés és el següent: durant l'últim trimestre de l'any es fan tres lligues provincials: Lleida, Tarragona i Barcelona-Girona, aquesta última amb diversos grups. Després de Nadal es fan grups per categories, no territorials, on hi juguen els dos campions de cada grup de cada província o, en el cas dels cadets, quatre de cada grup. Com que hi ha molts grups de BCN, les lligues queden amb molts equips del cinturó i alguns de les altres províncies a cada grup. O sigui, juguen tots els de Barna que es coneixen entre ells i alguns intrusos de províncies que són els que els fastiguegen perquè els obliga a viatjar quilòmetres enllà. Això és el que comenten tots als fòrums aquests. En el cas dels cadets, que juguen quatre equips de la província de Lleida, intenten posar aquests quatre al mateix grup justament per no fer-los anar cada setmana molt lluny. Bé, això és relatiu, perquè Andorra i la Seu estan més lluny de Lleida que de Manresa! I, llavors, els de Barna que els toca aquest grup, aquest cop Cornellà, Hospitalet, Esparraguera, Igualada, Manresa i Sabadell, es queixen que els toca anar a la quinta forca sense tenir en compte que els de dalt també han de baixar. El que fastigueja és que es queixin que han de viatjar lluny algun dia i ningú tingui la decència de dir que, evidentment, els de Lleida ho tenen complicat cada quinze dies.
Jordi, a la ciutat on vius ara, l'any passat l'equip del Quim va guanyar el Círcol Catòlic en una pista a l'aire lliure on fotia un fred de Déu. Els teus paisanus van excusar-se que havien perdut perquè feia molt fred i els de la Seu ja estàvem acostumats (com si els nostres juguessin a l'aire lliure!). I també a la teva ciutat adoptiva ens van demanar si a la Seu teníem aigua calenta perquè es poguessin dutxar les nenes.
Vaja, que hi ha molta prepotència basquetbolística al cinturó, i a la teva city encara més. Després pugeu cap aquí dalt i us "acolloniu" amb la conducció dels andorrans!!
Moisès (política colonial) ha dit…
No cal anar massa lluny Núria una vegada un senyor de la Plana de Lleida em va dir que a la Seu hi havia bon bàsquet perquè hi feia més fred, i éreu més propensos a activitats en llocs tancats (de debò).
Pel que es veu la meva hipòtesi de què teniu bon bàsquet a causa del lobbie econòmic que representa tenir el bisbat sóc l'únic que la sustento, sempre em quedo sol.
M.
Joana ha dit…
Els meus cosins, s'han fet un tip d'anar amunt i avall com a jugadors i ara ja fa anys com a entrenadors també. I si es queixaven, no era per la distancia. A la meva família, les distancies són relatives. Potser us hi heu enfrontat i tot!
Núria ha dit…
Ah..., clar. Per això els millors corredors de curses de muntanya, els piragüistes i els esquiadors de fons també són de la Seu. Per tots sabut que són els esports indoor amb més seguidors!!
Núria ha dit…
Joana, per a tu sí que són relatives les distàncies. No tothom agafa el cotxe cada cap de setmana i es planta a la Cerdanya per anar a esquiar o a veure floretes i torna cap a casa.
On juguen els teus cosins? Si són entrenadors, potser els coneix el David.
Núria ha dit…
Degut al llarg desplaçament, les nenes del Joventut BBC han perdut a la Seu. Doncs tenien raó... aquests viatges són molts pesats.
Jordi ha dit…
No, no hem pico. De gent així hi ha a tot arreu, i pels meus voltants... Per aquí hi ha de tot, i més a la ciutat on visc ara. A mi personalment em sembla ridícul però tampoc crec que es pugui generalitzar. Jo també havia escoltat tota mena de sentències perquè érem de BCN quan anàvem a certes poblacions, però no penso que tots els de aquests llocs siguin de la mateixa manera. Què a vegades fa mandra a vegades haver de viatjar? si, què quan surts de l'autocar costa molt posar-se en marxa, també però, és el que hi ha si vols competir.

Amb tot això em preocupa més les actituds de pares que pensen que els seus fills han de ser els millors i que quan perden busques qualsevol explicació (fred) abans d'acceptar que simplement han perdut i a més intenten ridiculitzar a l'altre (aigua calenta) per treure mèrit de la victòria. Però si hi ha piques entre pares d'un mateix club!!!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.