CaixaBank

Avui parlaré de bancs i caixes. El més segur és que digui moltes bajanades perquè es pot dir que sóc una analfabeta en aquest tema. I això que vinc d'una família de banquers (dit de la persona que treballa en un banc). Ens despertem amb la notícia que la Caixa vol convertir-se, en part, en un banc. No n'entenc, no opino. Però ens diuen el nom i tot de la seva part bancària: CaixaBank. Ara bé, aquest banc ja existia a Andorra! I aquí va la meva reflexió:
La Caixa funda a Andorra una entitat bancària anomenada CaixaBank. Fa cinc o sis anys decideix vendre tota la seva part, ja que la compartia amb altres entitats, al Crèdit Andorrà i CaixaBank desapareix com a tal. Es pot posar el mateix nom d'aquell banc desaparegut quan ja no és teu perquè te'l vas vendre? O potser la Caixa tenia la patent o els drets sobre el nom de CaixaBank? Quina rucada, no? Per què vols mantenir la propietat del nom d'una cosa que t'acabes de treure de sobre? Però la gent que fa negocis, no viuen al dia no miren d'avui per demà, ho fan a molt anys vista. Tots tenien clar que arribaria una crisi, que la bombolla esclataria i, possiblement, ja tenien al cap que algun dia la Caixa passaria a ser banc. Llavors penso, quan van decidir quedar-se en propietat el nom de CaixaBank, ja ho van fer pensant que potser algun dia podrien convertir-se en banc? O més, encara, tenien clar que aquell seria el nom del futur banc de la Caixa, a no gaire anys vista? Estaven ja planificant aquesta actuació els grans de la Caixa quan van liquidar el CaixaBank andorrà? 
Com que no en tinc ni idea de qüestions financeres, potser us esteu fent un tip de riure amb les meves cabòries però no és, com a mínim, sospitós?

Comentaris

magazine.cat ha dit…
Tampoc no tinc ni idea de tot això, però una cosa si que tinc clara, tan els bancs com les caixes ho tenen tot pensat, raonat, especulat i estudiat per no perdre res i fotre’t tot el que pugin!. :o)

Salut.
Jordi ha dit…
Doncs jo crec que si per alguna cosa s'ha caracteritzar l'economia els darrers anys ha estat el curterminisme: Treure'n el màxim possible en el menor temps possible i el que passi tan és. Aquesta manera de fer és el que ens ha portat a la crisi actual.

Possiblement la Caixa ja tenia pensat en convertir-se en banc. Et pots oblidar de les accions socials i dedicar aquests diners i la resta de beneficis a omplir les butxaques dels directius i accionistes.

El nom és el fàcil, el que farà que la gent confongui un banc amb el que era l'entitat. Li anava bé (més o menys) i vol aprofitar això. Segur que el tenia registrat. Aquest i molts d'altres que es puguin identificar amb la Caixa per a evitar que petits bancs/caixes agafin el nom aprofitant-se de la confusió.
Joana ha dit…
Jo tampoc no en sé un borrall d'economia ni els motius ocults del nom. Si més no, ara ja no enganyaran amb la cosa de l'obra social i es podran dedicar a guanyar calés a cabassos a costa de la gent.
Núria ha dit…
Vaja economistes estem fets tots plegats... Però coincidim en una cosa, NO ENS EN FIEM GENS!!!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.