Què passa amb el Sedis Persianes Seu?

Ahir van fer la presentació de tots els equips del Sedis bàsquet. Com ja és habitual hi ha un munt d'equips, un munt de nanos i no tan nanos i un munt de gent a les grades, molts drets. Es podria discutir si és el millor club de la Seu però ningú pot negar que és el club més gran i amb més projecció a nivell català i espanyol. Després de la presentació de tots els equips i tots els seus components, que omplien el parquet del Palau d'Esports, es va donar un clauer de reconeixement per la feina feta durant la temporada passada als integrants dels equips que van quedar primers d'alguna de les seves categories. A tots? No, a tots no. Aquestes relliscades, intencionades o no, comencen a ser habituals en aquest club. La falta de tacte amb jugadors i jugadores del club i gent que està al voltant és massa habitual. Es va donar medalla al mini Congelats Nadal per ser campions provincials de Lleida, al Sedis Esquitx pel mateix com a pre-infantils femenines, al júnior femení per ser campiones de Catalunya interterritorials i el Pirinenca pel mateix com a sènior masculí, parlo una mica de memòria.
I el Persianes Seu, l'infantil masculí del Sedis bàsquet? No, el Persianes Seu, res de res. Els que llegiu aquest bloc vau poder seguir l'any passat la fantàstica temporada d'aquest club, l'equip de la seva categoria que més lluny ha arribat en tota la història del club, un equip que l'any passat va quedar entre els 16 millors de Catalunya i que va ser eliminat per tot un Barça. Els nois del Sedis bàsquet, amb reconeixement de fa uns mesos per la mateixa Federació de Lleida, ahir els van tirar una gerra d'aigua freda perquè no havien guanyat cap campionat provincial de Lleida, només un torneig federació abans de Nadal. Però analitzem aquell fet. A la lliga que finalitza per Nadal amb la final a quatre d'aquest torneig hi juguen tots els equips de Lleida i va quedar campió el Sedis Persianes Seu, segon el Lleida. Aquests dos equips, obligatòriament han d'anar a jugar les fases de la categoria A1 que recull els millor equips de Catalunya. La resta d'equips juguen altre cop entre ells per veure qui és el campió provincial de Lleida però ara sense els dos millors. D'aquesta manera els no tan bons poden ser premiats amb aquest títol. El Persianes Seu i el Lleida eren tan bons que no només van anar a les fases sinó que també les van passar i es van jugar i perdre el passi a la final a quatre, uns contra el Barça i els altres contra la Penya. Però tot això, que el Sedis Persianes Seu sigui el millor equip de Lleida de la temporada passada, no és important dins del seu propi club perquè no són campions provincials de Lleida. 
Ahir, aquests nois que van lluitar molt per arribar on van arribar i que van ser un dels millors equips de la ciutat se'ls va menysprear davant de centenars de persones i no és just. Aquest club patina massa vegades i els nois i noies que el representen amb molta il·lusió no s'ho mereixen. No és el primer cop que no es valora fins on arriben els equips de la base i això és molt lleig. A mi em poden donar tots els arguments hagut i per haver que no em convenceran. Ni a mi ni a tots aquests nois. Jo no els puc donar una medalla però la meva consideració i la de molts altres aquí queda. Nois, la temporada passada vau ser un equip collonut encara que el vostre club no pensi el mateix.

Comentaris

Moisès ha dit…
A veure Núria penso que ets injusta amb el SEDIS, és obvi que el teus coneixements dels “budells” del SEDIS són infinitament superior als meus, però molts voldríem tenir un club a vora de casa que tingués la estructura del SEDIS, i ens hem de conformar amb clubs on l’objectiu principal és la supervivència.
I per un clauer ? ja veus, penso que per donar un clauer s’ho haurien pogut estalviar, trobo molt més elegant un Pin, pensa que el SEDIS sou tots (tu també com a socia), i tots en sou responsables, segurament que els reajustaments pressupostaris hi ha tingut a veure, com a mínim teniu la decència de fer una presentació presidida per la senyera cosa que altres clubs no cuiden aquests detalls.
Altra cosa, és la quota que heu de pagar per autocars, cosa que trobo injusta, sobretot pels pares que també es traslladen en el seu vehicle particular fent cua darrere l’autocar.
Pel fet de deixar-se als “Persianes” és lleig, molt lleig, però no crec que sigui intencionat, vaja, no li sabria veure la intencionalitat.
Però quan es preparen esdeveniments, hi ha molts detalls a tenir en compte, es deleguen tasques que s’han de coordinar i tot ha d’estar ben travat, de vegades hom agafa una llista i mira els campions provincials (quin nom més lleig) i tira pel dret sense parar-se a pensar altres factors, tampoc han estat campiones provincials les noies professionals del primer equip, els hi ha donat cap clauer ?
Penso Núria que vosaltres jugueu una “altra lliga”, el vostre fill ha jugat a molt bon nivell, contra el Barça, el Joventut, ha assistit al campus elit jove, i potser serà el futur Kilian Jornet, deixat estar de clauers i altres romanços.
Jo passo d’aquestes coses, ja saps que els homes estem fets d’una altra pasta.
Sense ànims d’ofendre.
Núria ha dit…
Moisès, crec que tu l'idealitzes massa aquest club. Em sembla que no m’entens. El clauer m’importa molt poc i als nois també, encara que fos d’or i brillants. El fet és molt més profund i potser s’ha de conèixer una mica el club des de dins per entendre-ho. No només es van deixar l’infantil masculí, també el cadet femení i ja van dos anys, ho vaig saber ahir. Ho comentàvem amb altres socis, a un Mausa o un Cadí o els sèniors B segur que els rellisca que els mencionin en una presentació o els donin un anell o un clauer però als nanos no i els va saber molt greu ser allà davant, que fessin una menció especial a uns equips (amb clauer o sense) i a ells no. Per això no ho facis amb ningú i llestos.
La raó que donen tampoc és lògica, no haver guanyat el campionat provincial, que com molt bé dius és molt ranci, quan no ho han fet perquè ja van demostrar a la primera volta, quedant llavors sí primers de Lleida, que són molt millors que tot això! I qui passa el nom dels equips a qui se’ls fa una menció especial... és impossible que se li passi el Persianes Seu per raons personals.
Això va ser la gota, hi ha moltes relliscades al club de formes. Volem ser un club d’elit però no podem oblidar la base, les relacions personals i el tracte amb la gent i molt menys amb els jugadors. Últimament, les maneres de fer fan que es provoquin malentesos i que la gent plegui. I podríem parlar molt extensament, hi ha més gent que te’n pot explicar unes quantes d’aquestes.
El clauer se’l poden confitar però no poden menystenir uns nois i noies que van pel món amb el nom del club a la samarreta.
Quant a les quotes del club, són molt barates tenint en compte els desplaçaments que es fan. Quan parles amb altres clubs que els pares porten els nens a tot arreu i paguen més veus que ets un privilegiat. El que passa és que hi ha gent que voldria que a més paguessin al seu fill per jugar. N’hi ha de molt mal acostumats i que es queixen per vici, ara a les reunions no obren la boca i tot els sembla bé. Si els pares van darrera l’autocar amb el cotxe és per decisió personal i comoditat. Si després del partit s’enduen el nen amb el cotxe és cosa seva però l’autocar puja i baixa igual i s’ha de pagar. La decisió era, o es paga una miqueta més pels autocars en temps de crisi o els pares van amunt i avall amb els nens. Tothom va estar d’acord en pagar una miqueta més, així que muts i a la gàbia!!
Per cert, hi havia una senyera a la presentació? Ostres, no la vaig veure!!
Ja li vaig tocar el crostó al David. Te'n deu una que suposo que te la faré arribar aquest vespre!
Moisès ha dit…
Vaig veure la senyera a la foto del Segre de l'endemà, ves ho idealitzo potser perquè ho comparo amb el que tenim per aquí, a la vida tot és relatiu en funció de amb qui et compares.
I és una òbvietat que ho coneixes molt més bé que jo.
Ara, hauries d'escoltar als pares del Lleida Bàsquet també, que jo en tinc de companys de feina, i uff ...........
Anònim ha dit…
Hola Núria, soc la Montse Pagès, mare del Carles, companys d'equip del Quim. Quanta raó que tens!!! no ens farem mala sang perquè no és el nostre estil, però els Persianes Seu, a tots, des del que va jugar més minuts fins el que en va jugar menys, es mereixien ser "nomenats" el dia de la presentació. Els hi tocava.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.