I ara què?

L'altre dia li deia a la Josefina que creia que de poc serviria la manifestació de dissabte si no tenia una continuïtat. I això passa pels de casa perquè si algú creu que cridar perquè ens sentin a Espanya i ens facin cas servirà per alguna cosa, anem bé. Li deia que una manifestació que faria canviar el país seria aquest mil·lió i mig de catalans davant del Parlament de Catalunya demanant que declarin la independència. Això sí que seria efectiu. Aquest cap de setmana he arribat a sentir tantes bestieses... Les he sentit des de Madrid però el pitjor és sentir-les a casa nostra.

1. La Sànchez Camancho ha tingut la barra de dir que el mil·lió i mig de catalans que van anar a la mani no eren la Catalunya real, aquests eren els que s'havien quedat a casa perquè allò no anava amb ells. Així que a Catalunya hi ha 1,5 mil·lions de persones que són fictícies!!! Avui ho ha acabat d'arreglar, segons ella ahir la nit sí que va sortir al carrer la Catalunya real, la que està amb la roja. Doncs aquests últims (molts menys que 1,5 milions) han fet més soroll que els ficticis.

2. I la Sànchez Camacho deu tenir raó perquè el Lince de Madrid, l'empresa contractada des de Madrid per comptar quanta gent hi havia a la mani, només en va comptar 57.000. On eren els 1.450.000 restants? Evidentment, són un miratge, la Catalunya irreal.

3. A aquests del Lince, segur que els van donar bé l'adreça? No es van equivocar de carrer? Jo crec que van confondre el Passeig de Gràcia amb el carrer Gran de Gràcia. Per aquest potser sí que van arribar a passar 60.000 persones que anaven cap a la mani.

4. Dissabte a la nit, volia canya i la vaig anar a buscar. A Intereconomia, a veure què deien. A part de la Roja, que no tenen res més al cap aquests espanyols?, van treure el tema de la mani i l'Estatut. Els tertulians són penosos, diuen moltes mentides, etc, etc. Aquest cop hi havia dos catalans per equilibrar una mica el debat. Dos cracs de la catalanitat: Albert Rivera i Montserrat Nebrera. Quin nivell. Imagineu-vos tot el que deien de la gent que havia anat a la mani i que contents que estaven amb la sentència. Segons ells, després de més de 30 anys s'ha fet justícia!! Conclusió que en van treure? Els radicals independentistes que van anar a la manifestació volien apallissar en Montilla!! Quants, els 57.000 o els 1,5 mil·lions? "Estos catalanes són unos salvajes!!"

5. El que més em va amoïnar van ser els sms que surten sota la pantalla. La gent ja no ens insulta ni ens diu que som espanyols encara que no ens agradi, demanen que marxem a un altre país (alguns mencionaven Còrsega), que marxéssim del seu país, que no ens hi volien. Fins aquí hem arribat, que Catalunya és casa dels espanyols i som nosaltres els que hem de marxar, no d'Espanya sinó de Catalunya? Això encara no ho havia sentit a dir. Però no cal anar molt lluny. Aquesta setmana, una amiga meva que viu aquí la Seu, a la nit va sortir a treure les escombraries i el veí, des del balcó va cridar-li "Viva España!!" i "A ver si estos catalanes se van de nuestra tierra". Flipant... Està sortint el més pur esperit de conquesta imperial rància. Ja us podeu imaginar on li vaig dir que deixés les escombraries el proper cop...

6. Els mitjans d'aquí i els polítics tampoc s'han quedat curts. Molts diaris i teles evidenciaven que la manifestació va ser un clam reclamant l'Estatut i en contra de la retallada del Constitucional. I mentre explicaven la notícia jo només sentida IN-DE-INDEPENDÈNCIA!! I les pancartes que llegia, de l'Estatut res de res. I per la gent que hi va anar crec que va ser una manifestació totalment independentista, no el que ens volen fer creure els polítics de torn que es pensen un altre cop que són la casta més imbècil i ruca de la terra. 

7. I avui surt el Saura, l'altre crac, dient que això de l'Estatut no pot ser, que si no és constitucional el que s'ha de fer és canviar la Constitució. Hosti tu, però encara estem així? Quina mandra! Encara creu que els espanyols canviaran la seva Grande y Libre per fer contents als catalanets? Eeeeoooo, senyor Saura, que som al 2010!! Vostè sí que deu ser de la Catalunya irreal... 

8. I la ROJA... Me la bufa del tot. A El Gran Dictat es van endur el "cerditu", 48.000 €! Ep, poca broma que són molts quartos!! I Ventdelplà... ja no puc més. Van dir que s'acabaria aquest estiu i ja han dit que més capítols la temporada vinent. Insofrible...
 
Total, i ara què? Jo no vaig anar a la mani però no em penso quedar de braços creuats. No crec pas que els polítics que hi ha ara tinguin cap intenció de assumir la realitat de la mani de dissabte. No ho faran perquè són incapaços de canviar el seu discurs i el seu full de ruta ( si és que en tenen algun. Sí, el de la poltrona). "Hay alguien más...?", com deia l'Eugenio en un dels seus acudits. Bromes a part, mai havia tingut la sensació, una mica vertiginosa, de tenir tan a tocar la llibertat i no la vull perdre. Tenim molta feina, sí, però s'ha de fer. I mentrestant, a Espanya que vagin enfotent-se amb mentides i més mentides que si no veuen el llop millor, els agafarem amb els pixats al ventre!!


Comentaris

Moisès ha dit…
Uff com estàs

Els punts 1,2,3,4 me'ls he llegit molt per sobre fa temps que el que passa i diuen a Espanya me la bufa, ni tant sols hi vaig de viatge, ni llegeixo els seus diaris, ni veig les seves teles.
I el que diu la cara de travesti e la Camacho, ja veus si em preocupa.

El punt 5 al costat del bloc on visc, hi viuen una família de cromanyons, han penjat una bandera espanyola, bé jo l'estelada i el veí de baix la senyera. Sobre el tema, pensa que des que va començar el tema de l'estatut han anat acumulant ràbia, després lo de les consultes, i després la manifestació, alguns experts assenyalen aquestes actituds socials com el començament d'un procés, que no se sap com acabara. Però es comença a detectar alguns brots de tensió social, cal conservar la calma i si algú ha de cometre algun error, que siguin ells.

Punt 6, els mitjans d'aquí són com intereconomia però amb formes suaus i manipuladores.

Punt 7, lo que digui el menjaflors Saura, tant se val, és com una caricatura d'ell mateix, un personatge grotesc sortit d'un relat dels Monty Python, el programa Polònia ja s'ha vist supera amb escreix per qualsevol personatge de la política colonial -catalana-.

I del total 100% d'acord, i per acabar dues coses, felicitem-nos els d'Òmnium, perquè a hores d'ara tenim una molt bona presidenta i a més hem guanyat prestigi, i per acabar.
Necessitem unes vacances lluny de casa.
Núria ha dit…
Estic molt orgullosa de formar part d'Òmnium i de la junta de la delegació de l'Alt Urgell. Organitzar la mani va ser una gran cosa però per a mi té molt més valor haver aguantat les pressions polítiques a les hem estat sotmesos aquests dies.
Dilluns marxo de vacances però no ho faig massa lluny, de fet em bellugo per terres catalanes però intentaré desconnectar una miqueta que no vol dir oblidar-me del tema.
El que deia dels polítics, després de la mani NOSALTRES DECIDIM què fan? No ens deixen decidir i tiren per terra la ILP de la consulta sobiranista. Sisplau, que pleguin tots, pel bé del país.
Salvador ha dit…
N'hi va haver prou amb l'Agora d'ahir a TV3 per veure que els polítics encara no han après res, repetint el disc ratllat de sempre, penosos.
Jordi ha dit…
Jo vaig anar-hi a la mani 10J i puc confirmar, com tots els que vam ser allà que el clam majoritari era "independència". El crit més repetit. El Som una Nació. Nosaltres repetim poc. Només demanaven l'Estatut els de EUA. Als del PSOE no els vaig arribar a veure.

Participació: em vaig preocupar de calcular la densitat on jo era. En arribar 1-2/m2, quan va començar 4 (trepitjant als del constat si et movies). A més els carrers laterals estaven plens. Gent baixant pels paral·lels. Vaig fer cruïlla-carrer Aragó en dues hores i mitja. A la mani de la guerra del Golf vaig poder fer tot el recorregut i sembla que vam ser un milió. Aquí hi havia molta més gent.

En quant al que diuen alguns, banderes, etc. Només veiem els que fan més soroll però la majoria, ni samarretes, ni banderes ni senyeres ni estelades. I molts dels que posen banderes espanyoles tampoc crec que tinguin un sentiment tant anticatalà. En conec alguns que únicament pensen en el futbol i la resta li porta fluixa. En aquest aspecte hi ha molt per treure. També van guanyar l'Eurocopa i des de llavors l'independentisme no ha deixat de créixer. Els èxits esportius duren poc en el temps...Teniu en ment que el Barça va guanyar la lliga?

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.