Els aiguamolls de Torredembarra

Fa temps que sabia que existia una zona d'aiguamolls més o menys verge entre Torredembarra i Creixell però mai hi havia anat. També sabia que hi havia algun projecte per declarar la zona espai protegit. L'altre dia, el Ramón i la Conxi en parlaven al seu bloc i donaven l'enllaç a la web de Els Muntanyans, així és com anomenen aquella zona. Ara, dins els plans especials de protecció de medis naturals (PEIN), s'ha aconseguit que sigui una zona protegida, allunyada de l'especulació urbanística que s'ha menjat sense contemplacions la costa catalana i, molt especialment, la tarragonina. Quan era petita, entre Calafell i la macro urbanització de Segur de Calafaell també existia una zona de dunes i aiguamolls que es van carregar amb apartaments i més apartaments. Hi anava en bicicleta, a buscar regalèsia, móres, cargols... Ara, res de res.
Arran del que explicaven des del Pallars i la web dels Muntanyans ens vàrem engrescar i ens hi vam acostar aquests divendres a la tarda. Evidentment, no és la millor època per visitar una zona d'aiguamolls, algunes llacunes eren seques i d'ocells molt poquets. Segur que hi tornarem en època de migració, cap a l'abril. Però, tot i així, em va agradar i vaig poder fer algunes fotos. Bé, jo i tota la família. Tots van voler experimentar el plaer de disparar la càmera nova!
Després vam anar a Barà, allà l'altra cara de la moneda i de fa pocs anys. El roc de Sant Gaietà, una zona fantàstica de roques que es volia convertir en reserva marítima hi van construir aquest monstre anomenat port esportiu, una plaga incontrolable a tota la costa (l'ultima foto).
Si cliqueu a sobre les fotos, les podreu veure més grans

Comentaris

Salvador ha dit…
Ja fa una pila d'anys que van destrossar la costa entre Torredembarra i Altafulla fent un port esportiu.
Núria ha dit…
Aquest port està just al costat del roc de Sant Gaietà, a Roda de Barà, a la banda nord i és del 2008. Mira com queda a la foto de la pàgina del port http://www.novadarsenabara.es/
Si traiem el port, es pot veure com era la badia fa dos anys. Una pena. Això dels ports esportius és el pitjor que li ha passat a la costa catalana.
Salvador ha dit…
Es podia anar caminant per la sorra sense cap interrupció des de Torredembarra fins a Roda de Barà. Avui seria anar de port a port.
Meteopallars ha dit…
Hola Núria,

ens alegrem que us hagi agradat. També et recomanem una visita a l'Hort de la Sínia, un petitet espai natural a la platja de Tamarit.
Nosaltres hem vist molt pitjor la costa Brava que la Daurada, hi ha alguns mamotretos que fan por. En canvi si aneu cap al Delta hi han unes platges enormes i gairebé verges i desértiques.

Les fotos molt maques.
Ramon i Conxi

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.