Els rics de 100.000 € anuals

Jo dec viure en un altre món, un món on es pot tenir tot el que es necessita sense haver de cobrar 100.000 € al mes. Avui estava sentint la tertúlia de RAC1, i ahir també, on es discutia si una persona que cobra 100.000 € al mes és ric o no. I tots posaven el crit al cel de pensar que una persona que cobra 7000 € al mes (en una família on treballen els dos, 14.000 €) es pugui considerar rica i pagar una mica més d'impostos. I si estaven tots tan alarmats és perquè tots aquests tertulians, inclòs el mateix periodista, deuen cobrar aquestes xifres. Tinc la sensació que la gent està acostumada a un ritme de vida que amb sous d'aquestes quantitats només els permet viure al dia: cotxe nou cada tres anys, vacances aquí i allà, àpats fora de casa i no precisament al bar del costat, nens a escoles "de pago", estades d'anglès a l'estranger durant l'estiu, assistenta (per no dir minyona)... i tota mena de capricis per a tota la família. Bé, suposo que amb tot això, aquesta gent potser no arriben a final de mes i ara estan alarmats si han de pagar més impostos. I aquest ritme de vida el porta molta gent, en conec uns quants, però també conec molts que no arriben ni als 40.000 € a l'any i viuen prou bé, sense gran luxes ni grans capricis, hipoteca inclosa. Ja us dic jo que a casa no entren 100.000€ l'any ni de conya i no ens falta de res, fem algun raconet i, de tant en tant, podem permetre'ns algun extra.
Potser que comencin a tocar de peus a terra, mirin què és important i què no i si per pagar una mica més d'impostos han de sacrificar tres dies al mes d'anar a sopar a un restaurant, tampoc és la fi del món.
Un altre debat és on es vol gravar aquest impost. A Catalunya, clar. I què farà tota aquesta gent? Mirar de cobrar des d'alguna comunitat autònoma d'Espanya, on no es tributa més. Jo, si fos extremenya o andalusa estaria encantada que a Catalunya es tributés més, sigui quina sigui la renda anual, perquè això voldria dir que l'espoli a final d'any també podria ser més suculent.
No n'entenc ni un borrall, d'economia, però el que veig és gent especuladora, rics (els de veritat) que no tributen, sous que s'abaixen i impostos que pugen. Molts han viscut durant d'anys com a nous rics i ara volen que entre tots els tornem aquest estatus. I parlo tant de particulars com d'ens públics. Potser l'Ajuntament de Salou, per posar un exemple, s'ha excedit durant aquests últims anys i ara l'hem de treure del pou però no tolero pagar les extravagàncies de la comunitat de Madrid o la de València.  De solució només en veig una, marxem d'una vegada i dediquem-nos a arreglar el nostre país. Si no estiguéssim lligat a aquesta sangonera, molt possiblement no hauríem d'apujar impostos a ningú ni reduir el sou de cap treballador públic. Xoriços i aprofitats n'hi ha a tot arreu? Sí, però amb els de casa nostra ja n'hi ha prou, no tenim perquè suportar el pes dels que han enfonsat el país del costat. Els que cobren 100.000 € al mes potser no seran tan rics com abans, per a mi seguiran sent rics, però el que és segur és que el veí del costat serà més ric a costa dels catalans.

Comentaris

Joana ha dit…
Hi ha gent que guanya moooooolts calés! En conec algun i tampoc no són més feliços ni fan gaire més que jo amb molt menys. Si que han de pagar més, però ja paguen i ningú diu que molts d'aquests, el 30 de juny hauran de pagar vuit o nou mil euros a hisenda. D'economia no entenc gens i no entenc, com es compte la història de l'irpf i estic molt emprenyada, perque estiguis en el tram que estiguis, com tinguis la meva situació personal te les foten per totes bandes, de manera, que suposant-se que ets qui més guanya, el resultat és que t'acaben ingressant menys que a ningú altre. Sé que dit així, quedo com una mica fatxa, cal tenir política social i tenir un sistema de pensions i totes aquestes coses, però si ets solter i català, ets sents com la puta i la ramoneta.
Núria ha dit…
Joana, el que has de fer és buscar-te un maromo amb moltes peles, però d'aquests que no declaren, no dels que paguen a Hisenda!! Hi ha un programa a no sé quina cadena que es diu Mujeres Ricas o alguna cosa així. Em sembla que va de dones que tenen molta, molta pasta però no han fotut mai brot.
Ja sé que guanyar molt i pagar quasi la meitat del que ingresses tampoc és molt just. Per això és millor cobrar menys i tenir menys responsabilitats, no vull dir pas que aquesta gent no es mereixin el que guanyen. El que em fot és que diguin que cobrant 120.000 € a l'any (ara n'han apujat 20.000) no són rics. Bé, políticament correcte seria famílies acomodades? La paraula ric fa lleig, igual que dir sudaca, moro o esguerrat.
Joana ha dit…
L'he vist anunciar aquest programa que dius. Moltes vegades ho he pensat, un maromo ric del cagar que em mantingui. No dic que no s'hagi de pagar, però companys de feina de la meva mateixa categoria acaben cobrant més que jo i gent per sota de la meva categoria i per tant amb menys responsabilitat i menys feina que jo, estan cobrant el mateix o una mica més, jo no ho trobo molt normal i això que quan hi ha alguna cosa que no és justa sóc la primera a lluitar i defensar allò.
Moisès ha dit…
No us ho perdeu, i feu córrer la informació avui a les 21:50 a TV3.
http://www.tv3.cat/adeuespanya

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.