Consulting llufing

Que bé m'ho vaig passar ahir al migdia quan al 3/24 començaven a donar els resultats de participació i opcions de la consulta sobre la remodelació de la Diagonal a Barcelona. El fet que s'hagi volgut demanar l'opinió de la gent de la ciutat és el de menys, cosa bona per altra part. Em sap greu perquè als barcelonins els han robat quasi tres milions d'euros per fer un bunyol dels grans però el que més m'ha satisfet és haver quedat en ridícul aquells que s'han mofat, han menyspreat i han criticat les consultes populars sobre la Independència. Que ningú s'atreveixi mai més a tirar-nos en cara que aquestes últimes són un fracàs per la poca participació que tenen. Faré alguns símils de les dues consultes:
1. Uns s'han gastat quasi 3 milions d'euros públics, nosaltres no arriba a 8.000, dels quals 0 són públics. I val a dir que hem cobert les despeses amb els diners aconseguits com ho fan els nens de l'Institut quan volen anar de viatge: paneres, bingos, samarretes...
2. Uns tenen debats, entrevistes, publicitat per tota la ciutat i un desplegament mediàtic que els altres no hem tingut. La televisió, premsa i ràdio nacionals han estat totalment al marge de les consultes populars però s'han bolcat amb la consulta de  l'Hereu. Sort n'hem tingut d'alguns mitjans locals.
3. L'Ajuntament de Barcelona ha muntat una consulta a la seva mida, defensant les opcions que li interessava i deixar de banda la resta. Per tota la ciutat es feia propaganda de l'opció A i la B però mai es parlava de la C, la que no volia ni una cosa ni l'altra. A la consulta popular sobre la independència no es feia campanya pel SÍ ni pel NO, sinó perquè la gent anés a votar. És que si a sobre que muntes una consulta a la teva mida, el 80% et voten en contra és per penjar-se. És com si a la consulta del dia 25 d'abril, el 80% de la gent que hagués anat a votar ho hagués fet pel NO. Per això et quedes a casa ben calentó mirant la tele!
4. L'Hereu ven la consulta sobre la Diagonal com una gran experiència inèdita (no sé quants cops va utilitzar aquesta paraula). Quins pebrots, inèdita quan a Catalunya s'ha dut a terme una experiència com aquesta a més de 300 poblacions. També va dir que era el primer cop que es feia servir mitjançant vot electrònic, mentida. Bé, aquí la Seu va funcionar prou bé i us asseguro que ningú podia votar deu vegades per deu persones diferents com hi ha gent que ha dit que ha fet.
5. La consulta de la Diagonal era vinculant, per tant la gent s'hi jugava el futur de la seva ciutat. La consulta sobre la independència era per jugar-se el futur de tot el país però no era vinculant, podríem dir que era una consulta de joguina però un joc educatiu, com els d'Educa. Així i tot, la gent se les ha pres més seriosament que aquest pamflet electoralista de l'alcalde Hereu. Ara, segur que la Diagonal quedarà com està? Ja va dir l'Hereu que això no podia ser, per tant, tard o d'hora acabaran fent el que els donarà la gana. Amb una mica de sort no hi estaran a temps!
6. I el més important, ells saben i reconeixen que han fet les coses amb el cul. Ara nosaltres sabem que hem fet les coses molt millor del que crèiem. I n'estem molt orgullosos.
Amb tot això, jo espero que a partir d'ara ningú tindrà ganes de mofar-se d'unes consultes fetes amb una sabata i una espardenya, sense mitjans, sense peles, amb els polítics de capçalera en contra. Perquè un 40, un 20 o un 17,23% de participació és, avui encara més, tot un èxit que ha de fer reflexionar a uns i tremolar a uns altres.

Comentaris

Moisès ha dit…
Coincidim
http://blocs.mesvilaweb.cat/moisesmarti
Anònim ha dit…
http://www.vilaweb.cat/editorial/3729991/consulta-consultes.html
Núria ha dit…
Més clar, impossible. Molts ho veiem igual i qui digui que no, menteix.
marc ha dit…
La comparació és molt oportuna. No hi ha color.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.