De Sant Jordi al Referèdum.

Avui és Sant Jordi. Toca comprar roses i llibres, o no, perquè a mi aquestes imposicions em molesten. Però el dia és especial perquè és dia de reivindicacions i de Festa Catalana. Algun dia intentaran també diluir-la amb connotacions espanyoles, algun dia intentaran ficar entre les parades de flors, llibres i esperit català les casetes de la Fiesta de abril o parades a favor de la Fiesta Nacional.
Però aquest any Sant Jordi és diferent. Ho és perquè al cap de dos dies la festa torna a ser grossa i, fins i tot, més grossa que la de Sant Jordi. Avui és el primer dia d'un cap de setmana de bojos i diumenge, la traca final. Més de 200 municipis de Catalunya aniran a votar als referèndums sobre la Independència. A la Seu d'Urgell hi haurà actes tot el dia a la plaça dels Oms. Avui penjarem la senyera, amb estel o sense, ja veurem, i no la traurem fins diumenge.
A partir de diumenge tornarem a escriure i tornarem a expressar opinions que ara em guardo. En tinc ganes però portar dos blocs, aquest i el de l'Alt Urgell Decideix,  a la vegada i una consulta et pren el poc temps lliure que queda. Farem balanç d'aquests més de sis mesos organitzant el referèndum de diumenge. El resultat serà el que serà però a mi ja m'és igual perquè hem treballat bé, molt bé, amb rigorositat i seny. Tinc clar que si la gent de l'Alt Urgell no va a votar diumenge no serà perquè haguem fet les coses malament, senzillament perquè la gent és com és, el tantsemenfotisme tan típic dels catalans. Però, si més no, haurem sacsejat la gent de la muntanya, han pogut parlar de coses innombrables, han hagut de pensar-hi i a molts, els hem obert unes inquietuds adormides en un son profund.
Avui penjarem la senyera, comprarem roses i llibres, la senyera la deixarem al balcó dos dies més i diumenge anirem a votar. I votarem SÍ, que la nació catalana sigui un estat independent, dins la Unió Europea. De fet, jo ja he votat, ho vaig fer anticipadament a la parada del mercat de la Seu perquè diumenge no crec que pugui escapar-me a Anserall si he d'estar a Sant Domènec controlant la votació de la Seu i passant la informació a la resta del territori.
A partir de diumenge tornaré a bolcar-me a aquest espai però amb la seguretat d'haver fet un pas endavant i orgullosa de la feina feta, orgullosa d'haver deixat petjada a la història d'aquest país.

Comentaris

Joana ha dit…
A Barcelona, encara no podem decidir i ja dubto que mai s'hi arribi, disfruteu els que podeu.
Núria ha dit…
Joana,
hauràs d'esperar una miqueta però també podràs votar: 10 d'abril de 2011.
kika ha dit…
enhorabona, per tots els dies emocionants que tens seguits.
feliç diada!
feliç celebració de final de campanya!
feliç dia de la consulta!
segur que us ho passeu molt be tots els dies! no teniu excusa per no fer-ho!
Moisès ha dit…
Ànims a tots, demà tindràs encara més motius per poder mirar als teus fills als ulls.
Us hi heu deixat la pell.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.