Sr. Alfons López Tena, l'Alt Urgell Decideix perquè també existeix.

Avui havia de ser una dia emocionant. Òmmium Cultural de l'Alt Urgell havia aconseguit que pugés a la Seu el senyor Alfons López Tena per fer una conferència sobre el Dret a Decidir. La data: DIVENDRES 26 de MARÇ a les 20:30h. Ell ja va venir a la Seu fa cosa de dos anys. Va estar molt bé, va parlar clar i català. En aquells moments encara no se'n parlava gens ni mica de les consultes ni de cap moviment independentista  ni social més enllà del 2014 amb el que ens va sortir en Carod-Rovira. 
Ara les coses han canviat, l'olla bull més que mai i en Lòpez Tena s'ha alçat com un referent de l'organització de les consultes per a molts pobles i ciutats. Òmnium Cultural de l'Alt Urgell va demanar que vingués a la Seu com a recolzament a la plataforma l'Alt Urgell Decideix, gent que ell coneix prou. 
Però fa dos dies va arribar un comunicat d'Òmnium Cultural de Barcelona dient que l'Alfons López Tena no podia venir. Les raons? Silenci absolut. Les disculpes? Silenci absolut. Però quina casualitat, ahir la nit corrent pel Facebook em conviden a un esdeveniment els de Mataró Decideix, que fan la consulta el 20 de juny (encara falta...). Miro què fan, quan ho fan, qui ho fa i.... SORPRESA. Em conviden a un acte de presentació de la plataforma Mataró Decideix el DIVENDRES 26 de MARÇ a les 19:00h. I el convidat? L'ALFONS LÒPEZ TENA.
Senyor López Tena, ja veiem que, per a vostè, hi ha unes poblacions millors que les altres, a més, ni es disculpa ni dóna explicacions de la plantada a tots els habitants de l'Alt Urgell. Vostè m'ha caigut molt baix, molt. Després voldrà que se'l consideri un dels màxim caps del bon funcionament de les consultes? Doncs no crec que per aquí anem bé. No voldria exposar més coses perquè potser no conec la realitat però la sensació que n'hem tret la gent de l'Alt Urgell és que per a vostè valen més els de Mataró, una altra capital de comarca igual que la nostra però més interessant. Sap, senyor Tena? Aquí dalt, encara que no ho sembli, a part de vaques i muntanyes, també hi ha gent. Sí, gent amb sentiments, amb il·lusió, amb empenta. I molta més de la que ningú s'hagués imaginat. Vostè sap quanta gent volia venir a sentir les seves paraules aquest vespre? No crec que l'altre cop que va venir el tractéssim pas malament. La sala de plens de l'Ajuntament era plena de gom a gom i el sopar al que se'l va convidar va estar molt bé. I llavors ningú en parlava de vostè. I doncs, no som prou per a vostè?
A vegades les agendes fallen, ens podem equivocar i programar dues activitats a l'hora. Sí, ens passa a tots però les disculpes per davant de tot. I aquí, no només no han arribat, sinó que se'ns han negat.
He vist que coordinarà la consulta a Mataró el dia 20 de juny. Doncs què vol que li digui, que tingui molta sort. Espero que als mataronins els tracti millor que als alturgellencs. A la gent de Mataró dir-vos que podeu comptar amb els de la Seu pel que calgui, nosaltres no fem distincions entre catalans de primera i catalans de segona.

Comentaris

Moisès ha dit…
Nosaltres vam tenir una moguda semblant amb l'alcade d'Arenys el Sr Carles Mora, en aquest cas van ser uns il.luminats de Mollerussa que ens van tocar la pera.
Núria ha dit…
A mi em toca la pera gent tan maleducada com aquest. Que siguis un monstre, com dèiem l'altre dia, no et dóna dret a tractar la gent així. Nosaltres ens en sortirem igual amb el Tena que sense però el comportament que ha tingut és menyspreable. Es nota que estic emprenyada ;)?
Moisès ha dit…
Si vàreu realitzar la gestió per mitjà d'Òmnium Alt Urgell, jo de vosaltres presentaria una queixa formal a la presidenta la Muriel Casals, l'altre dia la vaig conèixer (sóc membre de a junta d'Òmnium Ponent) i sembla una persona assenyada, i exigiria una disculpa,ja que en Lopez Tena pertany a la junta nacional.
El paio és bo, però comença a tenir la síndrome de la divinitat.
marc ha dit…
Lleig, molt lleig.
Alfons López Tena ha dit…
Teniu tota la raó, i us demano disculpes, però no he pogut fer una altra cosa. M'he integrat als equips que organitzen el referèndum a Olot i a Mataró, diumenge passat vam tenir sessió de treball a Mataró i vam veure que era imprescindible una sessió de treball amb els voluntaris abans de Setmana Santa, i l'únic dia possible era divendres. No era una presentació, ja se n'havia fet l'anterior divendres, sinó la posada en marxa del sistema organitzatiu i de funcions.Dilluns passat ho vaig comunicar a Òmnium, proposant en el meu lloc a Jeroni Vinyet, president d'Osona i peça clau en el referèndum. Entre sacrificar una conferència cinc dies abans, o una sessió de treball imprescindible per organitzar el referèndum on hi treballo, vaig optar per la primera. No té res a veure amb les respectives ciutats. Va estar molt bé la conferència fa dos anys, i el sopar, sento que les exigències de feina a Mataró em fessin impossible anar-hi ara, però era necessari. Ho sento i, de nou, us demano disculpes.
Núria ha dit…
Sr. Alfons López Tena.
Disculpes acceptades. Encarara que sigui després de la bogeria de les consultes ens agradaria que tornés a la Seu algun dia. Sentir-lo parlar és un plaer. Molta sort a Olot i a Mataró. Per a nosaltres és una experiència molt gratificant organitzar la consulta. El resultat, en aquests moments és secundari, el que ens plau més és haver estat capaços de mobilitzar tanta gent en un lloc com la Seu i fer "bullir" l'olla. Esperem que després de tot això els polítics de veritat agafin el relleu.
Gràcies per contestar aquest escrit.
Alfons López Tena ha dit…
Gràcies per la vostra comprensió, a la vostra disposició per anar-hi un cop acabi la feinada d'Olot i Mataró, que ara és totalment prioritària. Per altra banda, és molt fàcil que se't pugin els fums al cap, ho vigilo i intento que no em passi, però no sé si me'n surto: m'ajuden les crítiques, sobretot les dures, com el teu post i els comentaris. Benvingudes les crítiques, encara que de vegades injustes, perquè serveixen per evitar la megalomania i per aprendre i rectificar. Sort al referèndum.
Núria ha dit…
Gràcies per la vostra sinceritat.
Sí que vaig ser dura, molt, potser massa.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.