Ara, Barcelona Pirineus

Aquest matí, quan m'he llevat he pensat per un moment que era el 28 de desembre, dia dels Sants Innocents. Barcelona vol ser candidata als JJOO d'hivern del 2022. La primera pregunta: i on les faran? Nevarà a Montjuïc o al Tibidabo? Això sí que és anar en contra del canvi climàtic!! Com dirien els espanyols: más chulos que un ocho! Maragall els JJOO del 92, en Clos no podia ser menys i va malparir el Fòrum i ara l'Hereu també vol passar a la història presentant els JJOO del 22. Tot perquè els nens de les escoles de Barcelona li han demanat uns JJOO, que ells no els varen viure. Els nens sempre manen i vivim en l'època que als nens no se'ls ha de traumatitzar, els hem de dir sempre que sí i concedir tots els seus desitjos, els reietons de la casa.

Però han anat sortint més dades. A Barcelona el què es pugui i la resta, al Pirineu. La candidatura és Barcelona Pirineus. Molt bé! No en teníem prou amb Lleida Pirineus que ara ens surten amb la Barcelona Pirineus. Ara també som propietat de Barcelona? Per cert, ja han preguntat a la gent del Pirineu si volen muntar uns JJOO a casa seva sota el nom de Barcelona? Es parla de la Molina. Ara començo a entendre algunes coses que es couen a la Cerdanya, com algunes veus que diuen que prefereixen ser vegueria de Barcelona abans que vegueria Pirineus. O que algunes decisions polítiques, com les consultes per l'autodeterminació, es faran depenent del que digui Barcelona. Potser ja comencen a llepar el cul a la capital pensant en la de dinerons que poden fer amb uns JJOO. I també començo a entendre aquesta insistència per fer sí o sí un aeroport a l'Alt Urgell. Us pensàveu que seria l'aeroport La Seu-Andorra. Doncs no, serà l'aeroport Barcelona Pirineus! A 50 km de les pistes d'esquí de la Molina! No era Andorra qui ens colonitzava el territori, era Barcelona. I també entenc ara la setmana de vacances del febrer i la insistència del conseller Maragall a que les famílies vagin a esquiar durant aquests dies!!! Veieu, sempre tot té una explicació raonable, un rerefons. Sempre ens la foten pel darrera. Benefici per a les comarques de muntanya? I una merda! Projecció internacional i rentada de cara de Barcelona!

Suposo que Barcelona vol treure's aquella imatge de guiris amb banyador i xancles passejant per la ciutat i ara els vol posar guants i gorro i tapar-los les vergonyes. Si Barcelona té un problema d'imatge que l'arreglin ells solets però que no ens hi barregin als que estem fora de tot això. Ens menyspreen tant com poden, no comptem per a res però ara resulta que serem un barri més de la capital. Potser això ho han consensuat amb l'estació d'esquí de la Molina però la resta del territori pirinenc en sabia alguna cosa? La Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, l'Alt Urgell... què en diuen d'aquesta usurpació d'identitat i del territori? Això voldrà dir més infraestructures turístiques, pistes d'esquí "sostenibles", destrossa del territori, cost econòmic... Alguns ho veuran com una prosperitat econòmica per a les comarques de muntanya, fruit del sentiment d'inferioritat que tenen alguns enfront de la gent de la capital. Si aquests volen ser cosmopolites i moderns (això és un dir) que marxin a viure a Barcelona però no vulguin transformar el Pirineu en una sucursal de l'Àrea Metropolitana. Ja han sortit presidents de Consells Comarcals i alcaldes de per aquí dalt apuntant-se al carro, al més pur  estil de vassallatge. Que no ho heu sentit? Ja ho ha dit, ja, l'alcalde de la BCN: és perquè puguin gaudir-ne tots els ciutadans de Barcelona. Els demés, al seu servei. Creieu que pensarien en nosaltres si no tinguéssim l'or blanc imprescindible per aquesta fantasmada?

Sabeu què us dic? Jo vaig marxar de Barcelona i no vull que ara se'm vinguin a menjar aquí dalt. Que aquesta Barcelona amb afany de protagonisme i prepotent es dediqui a resoldre els seus problemes que prou falta li fa i ens deixi els altres en pau, que no vull per res ser un barri perifèric de Barcelona.

Comentaris

Dan ha dit…
Realment tot plegat sembla una broma. Suposo que serà per tenir entretingut al personal, perquè jo no li veig ni cap ni peus a tot plegat.
Salvador ha dit…
Jo no li donaria tanta importància. Tot això no és més que un intent demagògic de l'alcalde i el seu partit de salvar-se de la crema, veuen que se'ls està acabant la rifeta.
Joana ha dit…
Ho vaig sentir fa temps que volien presentar la candidatura i ahir ho vaig sentir. Dius que Barcelona queda lluny, però bé que les van fer a Torino i els queda igual de lluny. L'Aragó també es presenta i va amb el nom Zaragoza-Jaca, que és el mateix que fa BCN. Tot i que La Molina, no és sant de la meva devoció, fa temps que s'ho està treballant organitzant copes del món i altres competicions i tampoc seria just que si s'arriba a fer fossin uns altres els que s'emportessin el pastís. Ja s'ho faran, tant me fa, perque no sé pas si vull tornar a patir uns altres JJOO.
Núria ha dit…
Dan, hi ha moltes poltrones per salvar després de tants anys...

Salvador, totalment d'acord però la prepotència aquesta és indignant...

Joana, no és que no vulgui que s'organitzi una competició d'aquesta magnitud, és la prepotència amb la que s'ha presentat. L'Hereu decidint pels del Pirineu com si fóssim el seu jardí de casa, de fet ja és el que es pensa. Ja fa temps que volta la idea de presentar algun tipus de candidatura de tot el Pirineu més o menys conjunta però ara havia de venir aquest paio a presentar-se com el rei de tots i passant els seus interessos electorals per sobre del criteri i consens dels que, teòricament, li han de proporcionar les instal·lacions i les condicions idònies per a satisfer el seu esperit de grandesa. Ha tirat pel dret passant de l'opinió de la resta. Ni tan sols l'Anna Pruna, la màxima autoritat en esport de la Gene, en sabia res. Molt negre s'ho deuen veure de cara les eleccions vinents...
Moisès ha dit…
Jo també sóc 100x100 contrari als JJOO al bloc ho argumento.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.