En Fuentes

Hòstia, quina xacra!

Perdoneu, potser no és així però el missatge que em transmet en Manel Fuentes és d'una prepotència i una supèrbia infinites. Tinc la sensació que és un paio d'aquells que passaria per damunt de qualsevol per tal d'aconseguir estar a dalt de tot. Rebequeries de nen petit, d'aquells que els donen tot, els reietons de la casa que si no aconsegueixen el que volen disparen verí sense cap tipus de consideració. Altre cop ho dic, són sensacions que em provoca i que, fet rere fet, cada cop se'm corroboren més.

I doncs, quins són aquests fets que em porten a jutjar així una persona?

1. Un personatge que ve del món de l'humor i dels showmans agafa un programa estrella de la ràdio nacional d'un país, aquell programa que ha de marcar la línia seriosa, rigorosa, respectuosa i actual d'un mitjà de comunicació. Encara espero llegir en alguna banda algun signe d'humilitat, dient: ho faré tan bé com pugui, és un repte per a mi. O: sóc conscient de la responsabilitat que recau sobre mi. Res, s'ha justificat contínuament que ell és periodista i, per tant, és capaç de fer de tot. Tots els que hem fet una carrera bé sabem que no tots els que aconsegueixen una titulació són bons professionals. Bé, fins aquí pot ser que ell se senti del tot capaç d'afrontar tal responsabilitat però no sé fins a quin punt és prou conscient d'aquesta.

2. Vaig començar a escoltar-lo, pensava que se li havia de donar una oportunitat, però aquell periodisme agressiu, on el protagonista no era l'entrevistat sinó l'entrevistador, i voler fer veure a tots que qui manava al programa era ell sense consentir que ningú el contradigués, em va fer desistir. No suporto aquells que s'escolten a sí mateixos abans d'escoltar els altres i després tampoc analitzen què fan bé o malament sinó que només saben veure que bé ho fan ells.

3. El tractament del cas Millet m'ha recordat més els judicis paral·lels que es feien a la tele els anys noranta com el cas de les nenes d'Alcàsser o el de la Ma Àngels Feliu. Què pretén amb això en Manel Fuentes? Un judici més popular, passar per sobre la policia o els jutges, la fama o un premi al periodisme d'investigació?
El tractament vexatori que va fer a l'Àngel Colom, fent més de fiscal que de periodista entrevistador, fent sentir vergonya a mig Catalunya, arribant a l'insult i a l'acusació gratuïta. Aquella entrevista, sincerament, em va fer plorar de ràbia. Potser sóc una bleda però és la pura realitat.

4. L'entrevista que li fan a Viure als Pirineus i que podeu trobar penjada al seu web. BAmb el titular de la notícia ja us en podeu fer una idea de què va: jo, jo i només jo, aquí mano jo i ningú més i si algú diu el contrari que es prepari. Collons, deu ser fàcil treballar amb un paio que té l'ego tan pujat. I encara hi ha qui demana a la redacció de Viure als Pirineus que no siguin tan caga mandúrries i aprenguin a fer periodisme de veritat, com el Fuentes. No, sisplau, ja ho fan prou els d'aquí dalt!

5. Fa uns dies ha sortit la notícia que agafarà un programa d'Antena 3, la tv més procatalana que hi ha per aquests mons de Déu, perquè ell no en té prou amb El matí de Catalunya Ràdio. Ell necessita vendre imatge, aquesta cara de nen trapella (quin adjectiu més fi m'ha sortit, poseu-li el que vulgueu). La radio, sense imatge i en una emissora provinciana no l'atrau prou, li falta alguna cosa per acabar de sentir-se satisfet. És dels que mai en té prou per ser feliç. La radio nacional d'un país, el referent de tot un poble, per a ell són engrunes, necessita que l'admiri l'Espanya més vulgar, la que li agrada veure arrossegar-se personatges grotescos pels platós. Això és el que a ell l'omple, la misèria dels demés.

6. Un programa com El matí de Catalunya Radio necessita dedicació, al 100%, no són només les quatre horetes de programa que el fem passar com sigui i ja està. És molt més que això. Ell diu que és prou capaç de fer-ho tot i molt més. Tots hem començat feines noves, al principi vas de cul, no tens les coses per la mà i necessites dedicar-hi més temps que els altres que porten anys d'experiència. A mi em passava a l'escola. Al principi les classes les has de preparar molt, dedicar-hi motles hores però amb els anys ets capaç, fins i tot, d'improvisar-ne una. No hi ha cap director d'un programa d'aquest tipus que no dediqui temps i esforços només a aquest projecte, mi l'Antoni Basas, el Jordi Basté, el Josep Cuní, la  Teresa Campos, l'Albert Om o el Luís del Olmo. Cap, i fixeu-vos que poso com a referents grans monstres de la comunicació, d'aquells que porten un programa d'aquestes característiques fan shows a la nit. I això que podrien fer la feina amb els ulls tancats però són professionals i respecten els seus oients. Però no, ell és més guapo que ningú, ell està per sobre de tots aquests i amb tota la gosadia del món diu que és capaç d'això i molt més.

7. També ha tingut la barra de tirar en cara a TV3 que si farà un programa a Antena 3 és perquè li han rebutjat les seves propostes. A ell, al millor, li han negat reiteradament un programa! Bé Terribas, deu ser que heu vist que compaginar les dues coses no és bo pel país.

8. La setmana passada la Meritxell Borràs, diputada de CiU al parlament, demanava explicacions a la CCMA sobre la doble feina de'n Manel Fuentes. Ell, altre cop rabiós, com sí fos la CCMA, escrivia una carta als diaris deixant a la vista de tothom la seva prepotència i l'aureola de divinitat. La Meritxell Borràs, molt encertada i molt més educada li va passar la mà per la cara amb els seus arguments nets i humils en un altre escrit. El Comité d'empresa de CatRadio també ha dit la seva, senyal que fa temps que tenen inflats allò que no sona. Tornem al d'abans, deu ser meravellós treballar amb aquest individu!

I amb tots aquests arguments he pogut fer-me una idea de qui és aquest personatge i quin bon favor està fent al país.

Manel Fuentes, sincerament, agafa el programa d'Antena 3 però, per respecte al poble català, deixa Els matins a algú més professional i respectuós amb el país. I, sobretot, no tornis.

PD. Notícia que he llegit després d'escriure tot això: en Manel Fuentes renuncia al programa d'Antena 3 i a CatRàdio hi ha un merder de cal Déu. Llàstima, per mi podia haver fet la tria al revés... Diga'm malpensada però el deuen haver obligat a triar? I la pela és la pela, no? Espero que això no el faci tornar encar més agressiu i prepotent amb els demés, la reacció d'algú a qui li toquen l'ego...


Comentaris

Moisès ha dit…
Sóc d'ERC, i el meu cabreig ja supera quotes inimaginables.
Posar els genocides de cultures (PSOE)i reis de la corrupció a la Generalitat tenia un risc molt alt.
I ara ho estempagant i lo pitjot és que ho paga el país.

Una salutació des de la Noguera
Núria ha dit…
Si passeges per aquests bloc ja deus haver vist que contenta amb ERC tampoc n'estic gaire...

Molta gent diu que en Fuentes és sociata però ja més igual. Podria ser, fins i tot, del PP i ser educadet, l'home.
Joana ha dit…
Escolto el programa d'en Fuentes una estona i no m'agrada gens. De fet no m'ha agradat mai, aquesta prepotència que destil·la. Quan ha estat fent un programa d'humor, doncs mira, però quan d'el que es tracta és d'informar, informa, que la majoria ja som prou grandets de formar la nostra opinió i si vol donar la seva,molt bé és tan vàlida com la de qualsevol altre, però no que ens vulgui fer combregar a tots amb la seva i sinó ets idiota.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.