Vacancetes (III): Breda

L'última tongada de vacances del juliol.

Us sona aquesta imatge? Ventdelplà. Una panoràmica semblant del poble surt a la sèrie. Breda és Ventdelplà. El David hi té arrels per part de mare, més concretament a Sant Feliu de Buixelleu. A Breda hi mantenen la casa de l'avi. Hi vàrem estar una setmaneta i des d'allà vam fer algunes sortides.

Girona. Hi havíem d'anar per a veure Harry Potter en català i vam aprofitar el dia per fer una visita al casc antic de Girona. Sempre m'ha agradat: els ponts sobre el riu Onyà, les cases de colors, el call jueu, els patis, els jardins...

Quan treballava a Castell de Sant Foix, la setmana de les flors de Girona hi anàvem a arreglar alguns dels jardins. Aquella setmana Girona s'omple de flors. És molt bonic, ho recomano. No sé si els nois de Castell de Sant Foix encara hi van... Als nens els va agradar, sobretot al Quim (hi ha alguna cosa que no l'emocioni?). Ja va dir que estaria bé viure a Girona i volia buscar informació sobre els jueus, el call...

Jo sempre he pensat que a Girona s'hi deu viure molt bé. La trobo una ciutat molt elegant, neta. Potser caldria fer una pintada a les cases del riu i arreglar alguna de les façanes. Són patrimoni cultural de la ciutat?

Riells del Montseny. Un dels altres dies vam anar al Parc Natural del Montseny. Coneixem molt l'altra banda, la del Figaró, però aquest cop vàrem anar a Riells del Montseny a fer la ruta de les cascades. Ens va agradar, és una zona molt humida, amb grans castanyers i fajos.

També hi creixen grans falgueres i unes libèl·lules de colors que amb la Laia dèiem que eren fades. Fent volar una mica la imaginació ben bé ho semblaven! Això acabava de donar un toc màgic al lloc.

L'excursió va pel riu de Riells. Remuntant-lo es van trobant vàries cascades que acaben en grans tolls d'aigua ideals per banyar-s'hi.

Tossa de Mar. L'últim dia vàrem anar a la platja, a la cala Magarola de Tossa de Mar.

Aquest any encara no havíem ficat el cap i els ulls sota l'aigua. Llàstima que hem tingut, i tenim, tot l'estiu la Laia amb el timpà foradat per culpa de les maleïdes piscines i no pot ficar el cap sota l'aigua. Així que, per torns, ens posàvem les aletes, el tub i les ulleres i a gaudir del fascinant món submarí.

Sempre mirant el cel per identificar ocells va bé, de tant en tant, canviar d'ecosistema i descobrir altres éssers vius. És fantàstic, és tan relaxant contemplar els colors de dins l'aigua, les algues, la posidònia, els peixos, les estrelles, les esponges, els cargols de mar... Aquest cop ens varen faltar els nudibranquis (les bavoses de mar) que sorprenen per la seva varietat de colors.

Cala Magarola és una cala on anàvem a fer immersió quan era a la facultat de Biologia. Era un bon punt de mostreig i, a la vegada, una cala verge i de fàcil accés (s'havia de baixar tot el material d'immersió). Però vet aquí la sorpresa, hi han construït un complex hoteler amb apartaments que ocupen tota la muntanya, zona d'oci amb bar, piscina, pistes de tennis, jocs aquàtics... Fins i tot per baixar de l'hotel a la platja han construït un funicular!! Una altra pífia urbanística de la costa, què hi farem...

Aquestes varen ser les nostres vacancetes gironines, tranquil·les, relaxades. Encara ens queda una setmana de vacances que aprofitarem per fer una última fase de platja. Ja en tinc ganes i més el setembre que no trobarem massa gent.

Comentaris

Joana ha dit…
Unes vacances molt variades i a acabar de gaudir dels dies que et queden!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.