La Festa Major: com es fa el balanç?

Aquests dies es fa balanç i crítica de la Festa Major de la Seu. Com sempre, molt fàcil criticar i més fàcil no aportar cap idea positiva. Si no t'agrada una cosa digues com ho voldries, no?
Progres-PSC de la Seu han fet un comunicat on diuen que molta gent es queixa, que està descontenta i un dels seus màxims arguments és que s'ha format un grup al Feisbuc. Doncs què voleu que us digui, si això és la vostra Força Major... Hi esteu ficats en això del Facebook? La gent s'apunta a tot el que li arriba, sobretot els més joves! Bé, i no tant joves. Fa uns mesos un amic meu va crear un grup antigomina, en conya, i té un munt d'adherits! I vàrem riure amb ganes de l'estupidesa d'això Facebook.
Com que sóc una tafanera he entrat en aquest grup que es queixa de la Festa Major i he observat aquests sis cents i pico. Mare meva... però si hi ha alumnes meus de tretze i catorze anys de l'escola andorrana!! I amics dels meus fills... M'hi jugo un pèsol que hi ha amics d'amics que no saben ni on és la Seu!! A més, clar, si vols opinar-hi, t'has d'adherir al grup i, per tant, el nombre d'incrits a favor de la causa també és fictici... I quins són els màxims arguments dels quatre que escriuen (d'aquella manera...) Doncs, els concerts. Sembla que a la Festa Major només hi havia quatre concerts!!! En un comentari (potser era un comentari sobre el mateix grup Facebook a Viure els Pirineus) es feia referència al petit incendi del dia dels diables. Que es cremés un arbre a la plaça dels Oms no vol dir que es cremés un om, gamarús! Era un xiprer!
Ara mateix m'ha arribat per varis llocs que m'apunti a algun grup com "no m'agrada el pentinat de no sé qui!, "a favor del segon sextet del Barça", "a favor de dormir cinc minutets més" Com si així el Barça guanyés per partits o jo pogués dormir més... Com diem a casa "quanta xuminada"!! Per això trobo ridícul que una formació política, amb gent suposadament culta i competent, s'agafi a l'argument que s'ha creat un grup Facebook... Potser no tenen més arguments?

Jo també tinc ganes de dir-hi la meva sobre la Festa Major. Es queixen que la Fira s'ha traslladat fora de la Seu. Perdoneu, la Seu no és només Pasqual Ingla, eh? Allà també hi viu gent, també ho tenen més a prop de casa... I, recordeu que fa uns tres anys els veïns de Pasqual Ingla van sortir al TN de TV3 i tot queixant-se dels inconvenients i el perill de tenir les Firetes a la finestra mateixa de casa! Ningú ho recorda? Ara que, per a mi, si hi volen posar les casetes i els concerts, cap problema, així podré dormir. M'agradarà veure què hi diuen llavors els dels voltants amb la festa en ple al mig del poble i no puguin dormir! També deia en els apunts de l'altre dia que afirmen que els bars i restaurants han perdut clientela. Doncs potser feia pudor i per això, amb l'excusa d'estar tot ple, no podia sopar enlloc diumenge a la nit. I dissabte igual, mentre feia la cursa d'orientació pels carrers de la Seu només es veien bars i restaurants amb taules ben llargues plenes de gent i, que jo sàpiga, no eren partidetes de parxís. Pot ser que enlloc d'una parrillada la gent es mengi un pollastre a la brasa perquè hi ha una crisi a sobre que ens plega? També es queixen de les poques colles a la rua. Doncs suposo que la culpa és de la gent que no vol participar-hi, no? Ara, jo ho tindria clar, si la gent no té ganes de participar-hi, per l'any vinent, fora.

A mi tampoc no m'agraden moltes coses de la Festa Major però és una qüestió de gustos. Si per mi fos no faria ni un concert d'aquests que alguns m'han dit que van estar molt bé. A mi no m'agraden. Tampoc m'agradaria segons quin grup famós. Aquí sembla que tots n'entenen molt de música. Les Firetes són una enganyifa i amb uns preus desorbitats però aquí i a Villagarcia de Arousa, m'enteneu? Els espectacles infantils els trobo ridículs però potser als nens els agrada, ves a saber... Que les activitats d'esports és el que més m'atrau? Sí, però perquè m'hi sento bé, gaudeixo. Suposo que tots els que han fet festa fins altes hores de la matinada no tenen ni idea que hi havia més Festa Majora a part de les casetes i els concerts.
El que menys m'ha agradat de la Festa Major? Les bronques amb els Quim perquè volia tornar a les dues de la matinada... I què més, amb 12 anys! I l'ambient "fastigós" que s'arriba a veure als voltants de les casetes.
El que més m'ha agradat? Veure que l'esport a la Seu cada cop atrau més gent i que jo tinc prou forces per estar a l'alçada!

Ja se sap, una Festa Major ha de ser prou plural i ofertar activitats per a tothom. I si no t'agraden no hi participis. I si vols coses millors, proposa. Jo ja ho he fet...Comentaris

Anònim ha dit…
Segur que la festa és qüestió de gustos... segur, però si durant una colla d'anys tens una FESTA, si, amb majuscules, i segurament millorable, i ara tens el que tens.. doncs mira.. a molts, i molts del Facebook com has vist, doncs que ens dol.
Et recomano que miris els programes de fa uns anys, especialment dels anys en que els teus "amics", d'iniciativa i socialistes ho feian, jo he pogut fer la comparació, resulta patétic la transformació de la festa, i ja veuràs que alló que t'agrada tant, que és l'esport era també protagonista de la FESTA, i també amb majuscules.
Intenta no menysprear a la gent del Facebook, són joves molts però no rucs. Jo també he quedat sorprés de veure tanta gent,ja veus volen una altra festa... i intenta fer un grup de qualsevol cosa relacionada amb la Seu a veure quins resultats tens..., si es en positiu potser... però en negatiu... com és aquest...
Als nenes els hi agrada els espectacles infantils, bé no tots, també tenen criteri, i als no tan nens els hi agrada concerts, ara ja has vist que aquests no..
Potser als teus alumnes andorrans els seus pares van gaudir de la FESTA d'un altra época i ara veuen que la festa d'ara no té res a veure.
Estic completament d'acord amb tu que el Quim, 12 anys,el teu fill?, no pot sortir fins a les dues..
Núria ha dit…
No menyspreo la gent que hi ha al Facebook, jo també hi soc. Però no és un espai prou objectiu com per fer un balanç seriós d'una Festa Major per part d'un partit polític.
Tampoc he dit que la Festa d'ara sigui millor perquè enguany hi ha esport i abans no. He dit que m'agrada l'esport i punt. I no m'agraden els concerts d'ara i suposo que els d'abans tampoc però tampoc hi he anat per jutjar-ho. Recorda, fa uns quants anys, una gran xiulada a un grup que ara guanya millonades amb els seus discos... Per això dic, home/dona, que és qüestió de gustos!! De totes manares, veient els comentaris del Facebook sembla que només hi havia concerts... o és que tota la resta ja els sembla bé?
I de nens de 12 anys voltant per la Seu fins a les dues de la matinada tots els que vulguis... Però això no crec que sigui culpa de l'Ajuntament. Potser d'aquells pares que els agradava tant la festa de la seva època?
Anònim ha dit…
Totalment d'acord amb el que dius dels nens de 12 anys.
Per altra banda, la reacció crítica de progrès (que entenc i comparteixo en alguns punts, no en tots)no és pas diferent de lq ue tenia el senyor Ausàs i el senyor Fierro quan eren a l'oposició. Criticaven tot i MAI aportaven res, a diferencia de l'actual oposició (hi estiguis d'acord o no és un altre tema) que no para d'aportar i de proposar.
Una altre tema que m'agradira introduïr: els horaris de les axctivitats culturals i d'oci a La Seu: activitats nocturnes com per exemple el concert d'en Raimon, espectacles de circ per tota la familia.....comencen a les 20.30, a les 22.40, i inclús a les 2250 de la nit. Horaris dignes de l'espanya més profunda. en aquest tema som molt espnayols i poc europeus. en general a Catalunya cada cop més aquests horaris s'avancen (9.00, a les 8.30....) a La Seu cada cop més tard. Després ens extranyem que els adolecents surtin de casa tard...Què els ensenyem??
Mercè
Núria ha dit…
Mercè,
S’agraeix poder personalitzar els comentaris. No sé si ens coneixem però, com a mínim, veig que no ets una noieta de dotze anys! Amb això, els que deixeu comentaris jugueu amb avantatge!!!
Més igual el color del que critica, ja ho he dit altres cops. És una manera de fer de molts polítics, siguin del partit que siguin, que detesto profundament. La contra sistemàtica pel simple fet de ser a l’oposició ja que si dius que t’agrada vol dir que ho fan bé i si ho fan bé perds vots.
Totalment d’acord amb els horaris d’alguns actes, començant pels dels concerts. A la una de la matinada és molt tard però digues que els començaràs a les 23h i acabaràs a les 3h! Jo seria de les de llevar-me amb el sol i tots a casa com a molt tard a les 12, com la Ventafocs. Les activitats infantils, com a molt tard haurien de començar a les 19h. Més d’hora tampoc perquè fa calor. Això no passa només a la Seu, és a tot arreu. Tan de bo comenci a canviar...
N’he criticat unes quantes de coses de la Festa Major, començant pel programa que ja vaig dir en un altre escrit que es podia haver fet molt més auster i, sobretot, estalviar-se la propaganda pròpia, com l’Oficina Jove i altres. El pregó el vaig trobar fluixet (a mi allò del Guària Cívil... ni dibuixat!) però el de l’any passat va ser genial i potser hi ha gent que ho veu al revés. Els esports, que sembla que els amnistiï!, no m’agraden pas tots: no m’agrada el country, ni els balls llatins, ni l’exhibició de moto, ni el lloc de sortida de la pedalada... M’agradaria que s’inclogués algun tipus de parc d’aventura amb tirolina, rocòdrom... perquè crec que els nens de 8/9 anys fins els 15/16 tenen un buit d’activitats. Es podria fer a les tardes mentre els més petits tenen les seves cosetes i els més ganàpies dormen per continuar la farra a la nit. La idea ja l’he fet arribar. Però tot això són opinions molt personals, ja sé que no fan una festa al meu gust i només per a mi!
Tinc ganes d’escriure sobre els pares i els fills, aquests dies m’he sentit molt sola. Tots els pares amb qui he parlat no els agradava que els seus fills tornessin a les dues de la matinada però tots els han deixat perquè els altres també ho feien. M'agradaria que també hi opinessis!
Anònim ha dit…
Núria aquí no, les propostes al Batalla, ja no dic a la regidora, ja saps que està a un altre nivell, ep, el Batalla també... però almenys farà veure que t'escolta.
I amb el comentari de la Merce... no tens la sensació de que la Seu cada vegada és es un poble.. millor, un barri periferic de qualsevol ciutat?, amb perdó, un barri marginal?
Ara jo us demano quines sensacions us dona aquesta Nova Seu... potser soc jo, segurament...
Estic a punt de divorciar-me de la Seu, començo a no aguantar-la... i el pitjor de tot és que me la estimo tant...
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Núria ha dit…
Què passa que sóc l'única persona de la Seu que té nom i cognoms? O és que sou tots uns anònims impresentables (amb el sentit més literal de la paraula)? Primer, qui ets tu, que no tens ni la decència d'identificar-te, per dir-me on he de fer les propostes? I tu què saps si l'he feta a l'alcalde o no? Doncs, per a la teva informació, ja està feta a qui toca. Et queda clar?
Tu has viscut mai en un barri perifèric o marginal? No en tens ni idea! Si la Seu no t'agrada, bon vent, segur que a la merda de Barcelona hi viuràs millor.
Mira, en aquests moments estic d'una mala llet que no m'aguanto, que evidentment no t'explicaré a tu el per què..., i has escrit en el pitjor moment que ho podies fer. Així que pot ser que el to i les paraules et molestin. Si sabés qui ets podria arribar a demanar-te disculpes però a un anònim, passo.
Anònim ha dit…
Sóc la Mercè d'abans. doncs no, no tinc 12 anys però si fills d'aquestes edats. Crec que estariem d'acord en el tema horaris. En aquest país sembla que això de voler fer coses de bon matí i anar dormir aviat sigui l'excepció quan hauria de ser el més normal quan es té nens. I no passa només a l'estiu; durant el curs "al.lucino" quan sento els programes de la tele que veuen companys dels meus fills (no tots evidentment, però si molts nens). crec que es un problema de CULTURA (així, en majúscules). Un país que menysprea el silenci, que es riu de l'esforç i la constància, un país on els herois són els que veiem per la tele, on qui estafa a hisenda és el més llest i més aplaudit....és un país on es tolera el botellón, on ens nens de 12 anys surten fins les 2 de la matinada (o més) sense que ningú se n'extranyi....
Es una mica decebedor.....
Per cert, tot i que a tu no t'ha agradat, també crec com aquell anònim que la Seu ES cada cop més com un poble, ha perdut aquell aire diferent que tenia fa uns anys. Jo també crec que La seu està cada cop mes bruta, deixada i que està perdent el pàs dels temps.
Es el meu sentiment producte de les sensacions que em dóna la Seu.
I no, no ens coneixem. simplement sóc una xafardera dels blogs "pirinencs".
Tot i que políticament no estigui gens d'acord amb el que tu penses, m'agraden els teus posts de natura i familia.
Mercè
Núria ha dit…
Mercè,
Jo no he volgut mai tancar els comentaris als anònims. Hi ha gent que s'ha vist obligada a fer-ho. Jo respecto l'anonimat de la gent sempre que siguin respectuosos, com tu. Com a mínim un nom a qui dirigir-se. Si un no vol que se sàpiga qui és té tot el dret però jo també tinc el dret a que se'm respecti. Ja t'ho deia més amunt, l'anònim juga amb avantatge. Jo em mullo, tothom pot saber qui sóc, i l'anònim, amagat darrera aquesta façana, actua com li dóna la gana impunement. Dona la casualitat que els anònims quasi sempre són per insultar, desqualificar o menysprear a qui escriu o altres. Crec que només he borrat un comentari amb els quasi 200 escrits que he fet, el d'abans no compte, era meu que m'ha sortit com anònim. És un comportament covard...
Estic totalment d'acord amb TOT el que dius en el teu comentari. Jo també sóc una tafanera de blocs. Les idees polítiques no haurien de determinar les amistats o respecte cap els altres. Tinc amics de tots els colors i quan dic tots, és tots! Des de radicals independetistes, socialistes a l'Ajuntament de Barcelona, votants del PP i un que milita la Falange (sí, sí, ho dic molt fluixet...).
Mercè, encantada de conèixer-te. Ha estat un plaer perquè veig que en algunes coses no estic tan sola com em pensava...
Anònim ha dit…
Em sembla molt bé el què dius dels anònims, tot i que si són respectuosos no crec que hi hagi problema.
No estàs pas sola però em temo que en aquest tema tampoc som gaires. Per desgràcia. Paciència.
Mercè
Anònim ha dit…
Ho sento, si t'has sentit malament amb el meu últim comentari.. era la meva última intenció.
Et demano disculpes.
Núria ha dit…
Disculpes acceptades... Vas pagar un mal moment.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.