El setge d'Arenys de Munt

A Arenys de Munt tenen intenció de fer una consulta popular sobre el dret a l'autodeterminació. Em sembla molt bé. Però han de sortir els de la Falange, que sembla que tenen molt poca feina, i decideixen fer una manifestació a Arenys de Munt el mateix dia de la consulta a favor de la Unidad de España. El pitjor de tot és que la Conselleria d'interior els ha autoritzat la protesta. Com a contra, un grup antifeixista també vol fer una manifestació a Arenys contra els contra (té gràcia la cosa...) i interior també els ha autoritzat, només faltaria. I ja m'imagino jo els pobres habitants d'Arenys de Munt, amb perdó d'aquesta gent, quatre gats, anant a votar entremig de dos fronts insultant-se i barallant-se, com si els fessin el passadís. La situació, realment, pot ser molt patètica. Però darrera de tot això hi veig molt més:

1. Per què es prohibeixen els partits i associacions pressumptament simpatitzants d'ETA i no es prohibeix un partit feixista com la Falange que va en contra dels drets i la llibertat d'expressió del poble?

2. Per què es permet aquesta manifestació de caire totalitari i no es permeten les manifestacions de l'esquerra abertzale a Euskadi? Llibertat d'expressió per a uns i per a altres no? Fantàstic.

3. Per què la Conselleria d'interior autoritza aquesta manifestació sabent que l'objectiu és boicotejar una consulta popular, és a dir, la llibertat de pensament i decisió d'un poble?

4. El conseller Saura té idea del que pot arribar a succeir si es concentren a Arenys de Munt (hi heu estat? És petitíssim!) un grup de fatxes i un grup de radicals antifeixistes? Aquest home en pensarà algun cop una de bona?

5. Des de la conselleria han dit que cap problema, que ja diran als Mossos que estiguin a l'aguait. Visca! Què, altre cop deixant la papereta i el joc brut als Mossos? La fem grossa i que s'espavilin? Valga'm Déu si en algun aldarull un manifestant acaba amb alguna rascadeta! Però com es pot ser tan mesquí...

6. Desitjo que, per una vegada, pensin bé en les conseqüències de tot això, pensin en els habitants del poble d'Arenys de Munt. Saben allò de "més val prevenir que curar"?

7. I per últim, després d'Arenys de Munt, la Seu i els municipis del voltant podrien ser els propers en fer la consulta? És una petició que faig als nostres Ajuntaments...

Comentaris

Jo no prohibiria la mani dels feixistes espanyols. A mi m'agradaria veure desfilar aquests energúmens, veure'ls bramar contra l'exercici de la democràcia que es farà a Arneys de Munt.

D'altra banda, no sé si algun ajuntament de la comarca té previst fer un referèndum com aquest. Seria qüestió de collar-los una mica, sobretot en municipis com la Seu, on manen dos partits que defensen el dret d'autodeterminació.

marc
Núria ha dit…
Marc,
ets un provocador! ;) Millor que es quedin a caseta... L'Empar Moliné deia l'altre dia que tenia ganes de verue'ls desfilar amb els modelests d'estiu, que sempre surten el 20 N amb indumentària d'hivern.
Més que res em sap greu per la gent d'Arenys de Munt. Ara, ben mirat, potser això ens encabrita una mica a tots plegats, treiem la mala llet d'una vegada i deixa encara més en evidència la feina de la conselleria d'interior.
Quant a la consulta als municipis de la comarca, i especialment a la Seu, seria un gran què. Ja en som tres que ho proposem des d'aquests canals. I com que, de tant en tant, es deixa caure algun polític per aquí espero que en prenguin nota. Seria tot un detall!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.