Col·laboració amb les curses de muntanya - SELECCIONS CATALANES

Avui l'Anna m'ha enviat això. Per a tots els que creiem en Catalunya, les nostres seleccions, les curses de muntanya, els nostres corredors campions del món (homes i dones). Perquè Espanya no ens prengui el que durant molts anys ha estat nostre. Perquè estem farts d'aquest extermini que patim cada cop més. Perquè m'agradaria que l'Anna pugués tornar a lluir la samarreta de la selecció catalana i alçar la senyera quan pugi al podi.

Jo no hi seré present però amb aquest escrit espero aconseguir que a Núria hi hagi més d'una Núria, tots els que hi anireu perquè heu llegit això. S'ho mereixen!! Ens ho mereixem!!!

Com possiblement molts sabeu, ara fa mes d'un any, una operació orquestrada des de la federació espanyola d'esports de muntanya, FEDME, va aconseguir apartar als catalans de la possibilitat de poder continuar lluitant, i guanyant, com havíem demostrat, pel títol de campions del món. L'operació va consistir a disoldre l'anterior organisme internacional que fins aleshores havia organitzat la Copa del Món de curses d'alta muntanya, competició on Espanya no hi participava mai, i crear un nou organisme internacional, la ISF, amb la FEDME com a fundadora, limitat a organitzacions estatals pel que fa referència a les màximes competicions, com ara el Campionat d'Europa i el Campionat del Món. Immediatament, la nova ISF, el nou secretari general de la qual treballa a la FEDME, va anunciar la celebració del 1er Campionat d'Europa, que tindrà lloc aquest proper diumenge a Itàlia, i va deixar clar que els catalans haurien de fer-ho com a corredors espanyols, malgrat la tradició dels deu últims anys.


Davant d'aquest fet, a Catalunya i més concretament a Núria, se celebrarà aquest diumenge 19 de juliol, coincidint en el temps amb el Campionat d'Europa "oficial", el PRIMER GRAN PREMI INTERNACIONAL DE LES NACIONS, en el marc de la III Clàssica a l'Olla de Núria que organitzen la Unió Excursionista Vic i Vall de Núria amb el suport de Buff, la Plataforma i el Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.


L'èxit està garantit. Des de fa mesos, la Plataforma ha estat col·laborant en l'organització de la prova i a dia d'avui podem anunciar que el PRIMER GRAN PREMI INTERNACIONAL DE LES NACIONS aplegarà més i millors figures del món de les curses d'alta muntanya; en concret hi seran presents 7 dels 8 ex-campions del món, amb en Kilian Jornet i l'Agustí Roc inclosos, i fins a un total de 420 corredors i 13 nacions representades. Pel que fa al recorregut, el nivell organitzatiu assolit, els premis en joc i el cartell de corredors i corredores serà una de les 3 millors curses mundials de l'any.


Ara només cal acabar de reblar el clau amb un objectiu que s'ha proposat l'equip organitzador: ACONSEGUIR EL MÀXIM NOMBRE DE PÚBLIC POSSIBLE DURANT EL RECORREGUT.


Per a fer-ho possible s'han organitzat 3 excursions guiades fins a diversos punts del recorregut, a saber:


1) 07:30 Excursió de Fontalba al Puigmal (2 hores aprox a pas tranquil) i baixada fins a Núria després de veure passar els corredors. Amb guies de la Unió Excursionista Vic. Al pla de Fontalba s'hi arriba en cotxe, 20 minuts, des del poble de Queralbs.

2) 08:30 Núria-Coll de Finestrelles (1h 30min) i tornada a Núria. Se sortirà des del pla davant del Santuari. Per arribar a temps de fer l'excursió, cal agafar, a Queralbs, el cremallera de les 07:30, especial per a la cursa, o el regular de les 07:49h.

3) 10:00 Nuria-Pic de l'Àliga-Núria. L'excursió més curta i assequible. També cal pujar a Núria en cremallera. Podeu consultar els horaris a: www.valldenuria.com


Per als que vulgueu ser al moment de la sortida, la cursa començarà a les 09:30 davant del santuari. Temps estimat de cursa: entre 2 i 3h.


Animeu-vos a venir! Porteu més gent! La prova i el motiu s'ho valen. Podeu confirmar la vostra assistència a francesc.seleccions@gmail.com


UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ!


Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.


Comentaris

Joana ha dit…
Amb tot fan igual, si veuen que poden treure un benifici, s'inventen alguna nova normativa i la selecció catalana ja no existeix. Suposo que les federacions internacionals dels diferents esports haurien de ser les que donguessin suport a les seleccions catalanes que ja estan constituïdes i que participen d'abans l'espanyola, però com que les fedes catalanes depenen de les subvencions que els doni l'espanyola, doncs ja està la baixada de pantalons.
Si Vall de Núria està en l'organització, segur que serà un èxit, són gent molt competent i encantadora.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.