Qui ha fet el ridícul?

Ahir parlava el representant dels estudiants a la manifestació contra... la veritat, no sé què ni ells saben tampoc. Deia tot eufòric que havien enganyat els mossos i que aquests havien fet el ridícul perquè els esperaven en un lloc i ells, molt vius, havien tirat per una altra banda.

Doncs jo li dono la volta i no ho veig pas com ell. Ni com ell ni com ho venen els diaris. De veritat els mossos, diguem-ne els que han de vetllar perquè no hi hagi aldarulls, actes violents ni vandàlics, varen fer el ridícul? Si els mossos no haguessin blindat com ho van fer les Rambles i tots els seus accessos els manifestants haguessin canviat el recorregut de la manifestació? Segur que no. Quina era la feina dels mossos? Privar el pas dels manifestants per un carrer on, per seguretat, no es deixa baixar-ne cap, no? I doncs, missió complerta. Si el dispositiu dels mossos no hagués estat tan gran ni l'anunci del desplegament tan important els nois, o no tan nois, haguessin intentat baixar per les Rambles i haguéssim tingut altre cop enfrontaments. Així que crec que la feina dels mossos, en aquest cas, va ser exemplar i molt ben planificada.

Així que, sentint-ho molt, aquí acaba el vostre maig del 68 de fireta. Qui ha fet més el ridícul, cadascú que valori. Ara tanqueu-vos a estudiar que poc falta pels exàmens de juny. Com a mínim que hagin servit per alguna cosa els diners que ha costat la matrícula dels vostres estudis.

Comentaris

Dan ha dit…
En tota aquesta moguda, poques vegades he vist tanta distància entre el que es deia i el que es feia. S'ha parlat de negociacions, però no veia grans interessos per trobar acords. S'ha parlat de mobilitzacions, però semblaven quatre gats... dels que dos no eren de la Universitat. I sembla que s'ha posat la moda de deixar verds als mossos mentre els qui donaven les ordres es feien els bojos.
Realment la càrrega de l'altre dia va ser impresentable. Però també em fa gracia quan els tracten de policia feixista i els comparen amb els grisos.
Tothom ha perdut la memòria sobtadament? Els estudiants no poden saber com eren els grisos, però els que ja tenim uns anys si que hauríem de recordar-ho. Recordar allò de "un muerto por disparos al aire" o gent que perdia un ull per impacte de bales de goma. Allò era feixisme i no el que ha passat ara. Malgrat la càrrega de l'altre dia, que no s'ha de justificar, comparar-ho amb els grisos es una postura completament naïf.
Com dius molt bé. Tot plegat sembla un maig del 68 de fireta.
I el més trist es que si que hi ha coses que els estudiants haurien d'haver lluitat per aconseguir respecte del pla Bolonia. Com a mínim assegurar un bon finançament per garantir prou beques.
Núria ha dit…
Jo també crec que el finançament serà clau perquè tothom pugui tenir dret a la formació qualificada i això s'ha de negociar des del diàleg i amb propostes sobre la taula, no jugant a ser uns herois del carrer. La remodelació dels estudis universitaris és important, tal com estan ara no funciona i la concessió de beques tampoc és ni molt menys justa. No es pot rebutjar el pla Bolonya i defensar el que hi ha ara perquè això sí que està prou demostrat que és un fracàs.
Ara, tothom a treballar i a estudiar, i a pensar per què els nostres estudiants no tenen les beques que es mereixen.

Mireu cap al sud.

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.