Avui... croquetes!

No sempre fem dolços a casa, avui tocava fer croquetes. I perquè dic "tocava"? Doncs perquè després de varies tongades de brou, de matèria prima ja n'hi havia força. Si una cosa he après amb els anys és a no llençar res i si és menjar encara menys. Uf, quina ràbia em fa veure les tones i tones de menjar que s'arriben a llençar al llarg del dia (restaurants, mercats...). A casa intentem aprofitar-ho tot. I d'un dels cuinats que més profit en trec és el brou de pollastre. A part del brou per la sopa, les herbes les guardo i en faig puré, les passo per un all, les barrejo amb cus cus, remenats d'ou i verdures... vaja podríem dir que té moltes possibilitats. També compro un pollastre, el desosso per fer-lo a la planxa, arrebossat... i els ossos van al caldo. Un cop fet el brou, d'aquests ossos se'n pot treure encara força molla i també de l'os de pernil, si se'n posa. Ho vaig guardant al congelador i quan en tinc una quantitat considerable en faig croquetes.

Ingredients:
Molla de pollastre i pernil
un o dos gots de llet
cinc o sis cullerades de farina
sal
1 ou
pa ratllat
oli d'oliva

Per fer les croquetes, primer de tot mirem que no quedin ossets que poden ser molt molestos dins d'una croqueta (avui me n'ha quedat algun i com s'han queixat!). Les molles de pollastres les passo per la picadora fins que queda una pasta ben fina. Després, hi afegeixo un o dos gots de llet, depenent de la quantitat de pollastres que tinc. Si es posa poca llet llavors queden un xic eixutes però és difícil donar una mesura exacte. Ho deixo reposar uns 10 minuts perquè quedin ben meloses. Passats els 10 minuts, si són més no passa res, poso oli d'oliva a la paella i hi sofregeixo una ceba. Quan la ceba és daurada hi afegeixo el pollastre i unes cinc o sis cullerades de farina. Hi ha gent que fa una beixamel amb la llet i la farina i ho tiren al pollastre quan es fregeix però crec que no queden tan meloses. Rectifiquem de sal. Quan tota la pasta es desenganxa de la paella, com si rellisqués, es deixa reposar unes vuit hores perquè la croqueta no es desfaci. Passades les vuit hores ja podem començar a fer les croquetes, les passem per un ou batut i després per farina de galeta (pa ratllat) i... a la paella amb força oli d'oliva ben calent. Quan estiguin ben fregides les deixem escórrer per a que perdin l'oli i ja podem menjar-nos-les!!! Aquestes croquetes no atipen tant com les del "super" i, per tant, en menjareu moltes més però de greix en porten poc...


Les croquetes de la foto les ha fet la Laia, jo tan sols vaig preparar la massa. Ella els ha donat forma, passat per l'ou i arrebossat!!

Comentaris

Joan deu Peiroton ha dit…
Bon dia, Núria! Excel.lent! Les croquetes que em solc prendre les caço a Can Congelat,a la banda sud de la ratlla, doncs em falta l'experiència de les "caseres".
reflexions en català ha dit…
Ummmm, quina gana
Marta ha dit…
enviem un tupper!!!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

Avui és l'aniversari de...