Si no ens arremanguem ens enfonsem

Després d'alguns dies de desconnexió obligada del món cibernètic, torne-m'hi.

Divendres passat va venir a la Seu el senyor Vicent Sanchis a fer una xerrada sobre el paper de la societat catalana en el nostre país. La sala d'actes de l'Ajuntament era ben plena tot i que, com passa en molts d'aquests actes, vaig trobar a faltar gent jove, d'entre 20-30 anys, que en definitiva són els que hauran d'agafar el relleu d'aquesta societat. Igual que quan va venir l'Alfons López Tena, surts d'aquesta mena de xerrades amb un regust una mica amarg, amb la sensació de que les coses no van bé i el país com a tal, com a Nació, s'enfonsa. Que des d'Espanya ens les foten per tot arreu i que aquí no hi ha representants polítics prou ferms que puguin plantar cara i tirar endavant propostes sobiranistes. El missatge de Sanchis era prou clar, si esperem que els partits polítics ens treguin les castanyes del foc no ens en sortirem. La societat catalana/catalanista s'ha de bellugar, ha d'actuar, en definitiva, ens hem d'arremangar i posar-nos a treballar. Catalunya té una gran tradició d'associacionisme i això ha estat fonamental en moments molt crítics al llarg de la història. Vicent Sanchis creu que associacions com Òmnium Cutural i moltes d'altres tenen un paper important a jugar en aquests moments, motivar i sacsejar la societat catalana adormida però també han de saber transmetre tota aquesta força i poder d'actuació al polítics perquè, en el fons, són aquests els que al final han de prendre les decisions. I, evidentment, té clar que l'única solució d'aquest país és la independència, trencar qualsevol lligam polític i administratiu amb Espanya. I no hi haurà mai independència si la societat catalana no fa pinya, es mobilitza i crida.

Si voleu saber més coses del que opina en Vicent Sanchis, a les mesures de divendres passat, 16 de gener, hi ha una entrevista molt i molt interessant.

Comentaris

Tant el Sanchis com el López Tena haurien de ser dos dels nostres ministres, quan tinguem estat.
Completament d'acord. Jo vaig anar fa poc a una conferència d'en López Tena i vaig sortir deprimit. I això que tot el que va dir ja ho sabia, però és que dit tot junt, esparverava!!!

Per desgràcia, no tenim líders mínimament decents i el país s'enfonsa.

Però jo també crec que ha de ser la societat civil que prengui les regnes de la situació, perquè si hem de confiar en els polítics professionals ho tenim cru.
sergibr ha dit…
Aquest paiu és clavadet clavadet al Lopes
Lluís Biosca ha dit…
Bones Núria!
ja he vist el web i éstà molt bé! accessible, senzill i, alhora, ple d'informació fàcil de trobar. Enhorabona!!!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.