L'óssa encara més ferotge

"...Per la seva banda, CiU exigeix la captura immediata de l'ós bru de la Val d'Aran i la col·locació d'un xip a tots els exemplars per a conèixer la seva ubicació en tot moment. El diputat nacionalista, Agustí López demana que no s'introdueixin més exemplars a Catalunya sense el consens del territori i reclama a la Generalitat que desenvolupi la Llei de la Biodiversitat per tal de crear un protocol que determini si un animal ha de ser introduït o no.

CiU recorda que en els darrers temps també s'han vist exemplars d'ós bru a l'Alt Urgell, al Pallars Sobirà i al Pallars Jussà. El Departament de Medi Ambient en comptabilitza uns vint. Al municipi d'Alàs i Cerc, per exemple, es van produir el passat mes d'agost diversos incidents amb els óssos. La Generalitat va confirmar que a l'extrem nord-oest del Cadí Moixeró s'hi havia localitzat una óssa amb dos cadells."

Així publica ràdio Seu part de la notícia d'avui sobre l'óssa Hvala. "...CiU exigeix la captura immediata de l'ós bru de la Val d'Aran i la col·locació d'un xip a tots els exemplars per a conèixer la seva ubicació en tot moment...". Aquí es demostra el poc coneixement sobre aquests animals que tenen certs polítics. Em sona més a un comentari per donar a entendre que els responsables actuals no ho estan fent bé que no pas per col·laborar en la resolució del problema si és que n'hi ha de problema. El diputat Agustí López demana que es crei un protocol per decidir si un animal s'ha d'introduir o no. Sembla que s'acabi de reintroduir ara mateix un exemplar d'ós bru i hagi atacat a mitja població! Fa 12 anys que es va deixar anar el primer individu i el color del partit polític en aquells moments el deu conèixer prou bé el senyor diputat. Se suposa que quan es va fer hi estaven d'acord. Potser el senyor Agustí López veu ara una manera d'esgarrapar vots a la Val d'Aran? Siguem seriosos, no crec que tots els militants de CiU pensin el mateix que aquest bon home, com a mínim els que van acordar aquest projecte fa uns quants anys. No recordo ben bé però potser era conseller el senyor Espadaler? No vulgui ara convertir en problema d'Estat un fet "insignificant", vull dir amb això que se n'està fent una pilota on s'hi barregen qüestions polítiques, interessos econòmics i de lluita de competències i territori.

...Al municipi d'Alàs i Cerc, per exemple, es van produir el passat mes d'agost diversos incidents amb els óssos... ????????? Ah, sí, ja recordo. Hi tenim la colònia d'ós bru més gran de la península. Van atacar 10 ovelles, destrossar camps, van deixar la comarca sense mel i es van cruspir 5 nens. La població dels voltants estava atemorida i per això fa mesos que no gosen sortir de casa. Aaaahhh, DÉU MEU!!! Podem fer els comentaris o donar les notícies amb una mica més de rigor????

No sé quins interessos hi ha però no m'agrada gens aquesta campanya de desprestigi de l'ós. És una pena, en lloc de causar aquesta alarma social per què no n'aprenem dels nostres veïns del Cantàbric que han conviscut sempre amb l'ós i no hi ha cap tipus de problema? És tan sols una qüestió de respecte. Jo et respecto i tu em respecte, els animals en saben molt més que nosaltres d'això.

I amics de ciutat, les coses no són com les venen, no és veritat que la gent del Pirineu no vulgui l'ós, diguem que hi ha certs personatges que no el volen, tant del Pirineu com de fora.

Comentaris

ÀLEX CULLA ha dit…
No tinc dades, però algun periodista que escrigui als diaris o per la tele podria investigar quanta gent ha estat ferida o inclús morta per trets accidentals de caçadors als últims anys. Jo en recordo alguns casos en uns anys i aquí no passa res, no s'ha fet cap batuda per "capturar" els caçadors i treure'ls del paratges on cacen com volen fer amb la óssa. A altres indrets és un valor afegit el que els paratges naturals vagin recuperant especies expulsades per l'home, però sembla que aquí només interessen les pistes d'esquí, els esports d'aventura i els caçadors. Una manera molt millor de capturar animals és amb la càmera fotogràfica en comptes de la escopeta, i a més també podem penjar la fotografia a la paret del menjador, en contes de penjar el cap d'un cadàver.
Joan deu Peiroton ha dit…
Oc, visca l'orsa!
Jo pensi que trobaràs interessant aqueth pòst, escriut per un Aranés a prepaus de l'orsa Hvala:

http://jbonillo.spaces.live.com/blog/cns!E57F5C0CE644689E!828.entry

I sí, caldria promoure més sovint la caça fotogràfica!

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.