17 de febrer, dia de la Independència.

Política - Publicat per nuriatomas @ 12:34

Aquest matí a Vilaweb apareixia aquesta notícia.

Catalunya declara avui la independència

Milers de persones han sortit aquesta nit a celebrar-la · Espanya ja ha avançat que no acceptarà la seva sobirania · La UE va començar ahir el desplegament d'una missió civil formada per dos mil policies, jutges i funcionaris de duanes

Avui és el gran dia. A la tarda es podrà considerar que Catalunya és un país independent. Una sessió extraordinària del parlament donarà pas a la proclamació de la sobirania i Catalunya deixarà de ser un territori depenent d'Espanya. El primer ministre català, José Montilla, va mantenir la data amagada fins ahir al matí, en què anuncià que la independència es declararia avui diumenge. Montilla va dir que havia de ser un dia tranquil, de comprensió mútua i marcat pels esforços de l'estat per satisfer la voluntat dels ciutadans de Catalunya.

Al carrer, ja fa dies que es prepara la celebració de la independència, fins i tot quan no se sabia exactament la data de proclamació. Les forces de seguretat i d'emergència han preparat un gran desplegament per garantir la seguretat durant els actes que es duran a terme. Aquesta matinada, milers de persones han sortit al carrer per avançar-se a la celebració oficial de la independència.

Segons el calendari previst, a les onze del matí, el primer ministre anunciarà la convocatòria d'una sessió extraordinària del parlament, que es farà a les tres de la tarda. Pels volts de les sis, s'inaugurarà un monument commemoratiu de la independència, i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya farà un concert. Cap a les onze, el cap d'estat s'adreçarà a la nació.

Vist-i-plau de la Unió Europea a la missió civil

Ahir mateix, la Unió Europea va donar llum verd al desplegament de dos mil efectius, entre policies, jutges i funcionaris de duanes, que vetllaran perquè el camí de la independència es faci amb totes les garanties. Els Vint-i-set nomenaran el general francès Yves de Kermabon, comandant de les forces de l'OTAN , com a cap de la missió europea, i el diplomàtic neerlandès Pieter Feith com a enviat especial de la UE a Catalunya.


Rebuig unànime de les forces polítiques espanyoles

Les forces polítiques espanyoles es van mostrar contràries al desplegament de la missió civil de la Unió Europea a Catalunya. El Partit Socialista Obrer Espanyol (actualment al poder) considera que el desplegament no s'hauria de fer sense una decisió prèvia de les Nacions Unides, ja que l'aprovació no es va basar en la llei internacional. El parlament espanyol dedicarà la jornada de dilluns a analitzar els esdeveniments del cap de setmana al nou estat europeu.

De fet, el primer ministre, José Luís Zapatero, divendres, va avisar la UE que Madrid no acceptaria un tracte de favor a la UE com a compensació per la independència catalana. Dijous, Madrid va aprovar una llei de caràcter simbòlic que anul·la, de manera preventiva, la independència catalana, per demostrar a la comunitat internacional que no renunciarà de grat a la que considera una província seva.

No feu aquesta cara, no. Tenia ganes de fer volar coloms. La notícia és quasi, quasi transcrita integrament. L'única cosa que he fet és canviar alguns noms. Enlloc de Catalunya a la notícia original hi diu Kosovë i on s'hi llegeix Espanya hi correspon Sèrbia, a part del nom del partit polític, els caps d'estat i l'orquestra. Veieu com no és tan difícil? Suposo que convé a certa part del món debilitar Servia com a país, no pas satisfer el desig d'un poble de quatre habitants. Espanya no molesta i els catalans, com a gent, importen molt poc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.