Dies de tardor

Natura - Publicat per nuriatomas @ 23:53

Aquest migdia ha començat a ploure força a Andorra i a La Seu. Portem uns quants dies amb algun ruixadet i això anirà molt i molt bé. Els boscos estan força secs i els pantans prou buits. I de bolets, de moment res de res. Aquí al Pirineu les estacions es gaudeixen molt. Els colors de la muntanya i els prats t'indiquen el pas dels mesos i cada un té el seu encant particular. Ara toca contrastos de colors i, sinó, fixeu-vos en aquests arbres. Quan vivia a Barcelona aquests canvis de colors eren quasi bé imperceptibles.


camí d'Ortedó a Lletó

El dissabte passat, des d'un turó prop de Lletó el contrast no era de colors, sinó de formes, la vall del Segre s'havia convertit en un riu de cotó fluix.

Aquesta tarda, cap a les set, hi havia una llum molt especial a La Seu. El contrast entre els núvols negres, just havent plogut, amb les escletxes de Sol que il·luminaven les muntanyes. Això ha provocat una explosió de colors transformada en dos magnífics arcs de Sant Martí que es fonien amb el verd dels prats. La foto no fa justícia de l'espectacle, el telèfon era l'únic recurs fotogràfic a mà, però us en podeu fer una idea.

I per arrodonir el dia, quan els núvols s'han alçat han deixat al descobert això...

La primera enfarinada del Cadí

La qualitat tampoc és molt bona. Era molt fosc, he fet una exposició de dos segons, amb molt zoom i un petit retoc de contrast amb el photohop perquè es veiés més clar. El resultat ha estat aquest.

Val la pena perdre una estona de temps per gaudir d'espectacles com aquests. Fa valorar el que tens al voltant, la terra i el paisatge. No ho creieu?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.