El mes de Juny

Educació - Publicat per nuriatomas @ 18:07

Ja estem al juny. El mes més dur pels estudiants. És final de curs i molts s'hi juguen el futur, altres la mitjana del curs, sobretot si no han treballat massa durant l'any.

Però hi ha més gent que quan arriba el juny noten el cansament de tot un curs. Són els professors. El mes de juny toca corregir exàmens, treballs, posar notes, reunions d'avaluació... Però no tot acaba aquí, s'ha de fer balanç de tot un curs. Ara és quan toca fer memòries, informes, les últimes reunions amb pares per decidir què farà el noi el curs vinent. I començar a preparar tot el material per no trobar-te la feina a sobre el mes de setembre. I tots estem cansats, els nois estan cansats i costa seguir el ritme normal a les aules però el professor també està cansat de tot un curs que, per qui més que menys, ha estat força intens. I sovint apareixen més conflictes entre professors i alumnes, alumnes i alumnes, professors i professors. I és que tots plegats necessitem unes merescudes vacances.

Sí, les famoses vacances dels professors! El mes de juny també és aquell que sents contínuament "apa, quina sort, 3 mesos de vacances!, que bé viviu els professors..." I tu tanques els punys amb força, fas un somriure i dius "si, quina sort tenim, et canvio la feina durant una setmana i després ja en parlarem". I els tres mesos, on paren? A mi no em surten els comptes. Acabem el 30 de juny, acostumem a fer cursos de formació durant la primera quinzena de juliol, al menys jo sí, i comences a pensar en coses que podràs fer el curs vinent per motivar més als nois. A mi em surt com a molt un mes i mig!

I no ens els mereixem aquests dies de més de vacances? Aquesta és una feina molt vocacional, no tothom aguanta la pressió de treballar amb nens o adolescents. Combinar la feina de mare/pare, policia, jutge, comunicador, psicòleg, estrateg, creador i, si et queda temps, educador i professor no és fàcil. I si tens molta sort algú t'ho valorarà! Aquest curs, sense anar més lluny, han plegat tres professors de la trentena que treballem al meu centre. I la resta, arribem a mitjans de juny arrossegant el cos, la ment i l'ànima pels passadissos de l'escola. I ens anem preguntant "tu creus que podrem acabar el curs?, això se m'està fent molt llarg!"

Així que ànims a tots els qui us dediqueu a aquesta professió, els qui, com jo, creieu en la feina que feu i us emociona, encara que hàgiu d'arribar a finals de juny cansats i sense alè.

A tots molt bones vacances!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.