Què li passa a ERC?

Política - Publicat per nuriatomas @ 13:36

El diumenge hi va haver eleccions. I clar, tots els partits estaven contents, tots havien guanyat. Però no tots els candidats. A l'ajuntament de Barcelona l'alcaldable d'ERC, Jordi Portabella, no es creia els resultats que havia obtingut, estava desfet. Però, és que no s'ho esperaven? En quina dimensió viuen? Això demostra que no parlen amb la gent del carrer, amb els simpatintzants, en definitiva, amb la gent que sempre els havia votat i els havia recolzat.

Quan ERC va pactar amb en Pasqual Maragall hi va haver un sector dels votants d'aquest partit que es va portar una decepció, sobretot els més nacionalistes, on importava més el nacionalisme català que la tendència d'esquerres. Era una traïció cap als ideals catalans. Però el tripartit es va trencar, no es van entendre i una de les causes fou l'aprovació de l'estatut. ERC no hi estava d'acord, massa concessions a Madrid. Degut a això es va desfer el govern i es convocaren eleccions anticipades.

El passat mes de novembre hi va tornar a haver eleccions i el PSC presentava un candidat totalment espanyolista molt lluny dels teòrics ideals d'ERC, molt lluny de defensar la cultura i la llengua catalanes. Els votants d'ERC varen pensar "aquest cop no els recolzaran, el perfil és massa espanyolista, no trairan a Catalunya". I la situació va ser idèntica a les eleccions anteriors. Havien de pactar, donar el govern de Catalunya a un partit catalanista o a un partit més espanyolista que mai, amb un candidat que amb prou feines parlava la llengua pròpia del país.

I ho van tornar a fer! Van entregar Catalunya a Madrid amb llaç i tot! S'havia complert el somni de Franco, que Catalunya fos governada per un dels molts immigrants que ell mateix va fer arribar per arraconar la cultura catalana, que els més fervents defensors de l'independentisme català li donessin tot el suport. I la població catalana acceptant la situació, submisa i sense cap tipus de revolta. Un pla fantàstic, un gran estratega amb visió de futur el general!

I després de veure tot això, gran part dels qui confiaven amb ERC han decidit, senzillament, no anar a votar. Per què fer-ho? per sentir-se traïts altre cop? I encara es sorprèn dels resultats el senyor Jordi Portabella? Obriu els ulls dirigents d'ERC o, si més no, re-definiu els idearis del partit.

Jo he estat una d'aquestes persones que s'ha traïda una i dues vegades. He anat a votar però no a Barcelona, alà m'hauria costat molt. Les properes eleccions, què faré? Doncs no ho sé. No anar a votar, no. Votar en blanc per donar el vot a partits que no em mereixen la confiança, no. Votar altre cop ERC perquè no defensi els meus interessos, no. I votar el CUP?. Aquest partit format per gent desencisada d'ERC. Doncs podria ser una opció i no soc la única que ho penso. Però, de moment, només es volen centrar en la política municipalista. Si aconsegueixen tirar endavant possiblement s'enduguin militants i vots d'ERC. Llavors, el senyor Jordi Portabella també plorarà sense saber què és el que han fet malament? Senyors d'ERC, reflexioneu i escolteu a la gent que abant confiava en vosaltres i potser així esbrinareu que és el què us està passant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jo també vull trempar!! (no apte per a menors de 18 anys)

La ruta dels càtars. De la Seu a Mirepoix.